Hlavní obsah

Americká kapela House of Lords míří do Plzně

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeňská agentura Ozzy a Potkan po nedávném vydařeném pražském jarním víkendu s veličinami Don Airey a Vanilla Fudge tentokrát dováží stálici americké rockové scény v mimořádně hudebně nabitém programu. V Plzni se kapela představí 14. dubna.

Foto: archiv
Článek

Kapela přijíždí v rámci turné souvisejícího s vydáním letošního čerstvého, v pořadí již devátého studiového alba s Precious Metal. Neznalé matoucí název, evokující příslušnost k britské scéně (v překladu Sněmovna lordů), je v případě plzeňského koncertu ještě podtržen místem koncert, kterým je klub House of Blues.

Takže opravdu se nejedná o kapelu vzešlou z honosných prostor zákonodárců hrdého Albionu, natož produkující blues. Jejich styl se pohybuje v kategoriích melodický hard rock, pomp rock, glam metal, AOR…

Kapela je na turné doprovázená několika zajímavými hosty (např. zpěvačkou Robin Beck, která je manželkou zpěváka Jamese Christiana) a zahraje nejen skladby z posledního alba, ale samozřejmě sáhne i do studnice nápadů ze své dřívější tvorby (vznik HOL se datuje k roku 1988).

Pestrost večera zaručí i tři předkapely. Ať již domácí Black Tiger z Olomouce, britský melodický hard rock Estrella a finální Maxx Explosion, tedy prakticky House Of Lords bez jejich zpěváka.

VIDEO: Black Tigger - Promise Land * Maxx Explosion - Devil's Locomotive * House Of Lords - Battle (2014)

Koncert konaný 14. dubna začíná ve 20 hodin na adrese klubu House of Blues Černická 10. Více informací u pořádající agentury Ozzy a Potkan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám