Hlavní obsah

Akustické trio Prokop – Andršt – Hrubý zavítá do Malostranské besedy

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pražské Malostranské besedě vystoupí zpěvák Michal Prokop se svými hudebními kolegy kytaristou Lubošem Andrštem a houslistou Janem Hrubým. Trio muzikantů se na scéně pražského klubu objeví ve čtvrtek 29. září a představí fanouškům svůj akusticky laděný repertoár. Koncert startuje ve 20.30 hodin.

Foto: Ája Dvořáčková
Článek

Michal Prokop vystupuje v triu s Janem Hrubým a bluesovým kytaristou Lubošem Andrštem již řadu let. Na programu mají komornější věci a koncerty mají vždy příjemnou civilní atmosféru i zvuk. Všichni tři jsou vynikající muzikanti a pokaždé je z nich cítit radost z hudby a bezstarostného hraní naživo před diváky.

Trio vzniklo již v roce 1987 a podílí se na něm lídr kapely Framus Five Michal Prokop spolu s kytaristou Lubošem Andrštem a houslistou Janem Hrubým.

Repertoár staví na komornější podobě, jejich písničkový základ je ale rozšířen Andrštovými zkušenostmi s blues a s jazzrockem i osobitou hrou Jana Hrubého na elektrifikované housle. Ve společné produkci tak vzniká i řada volných instrumentálních ploch. V roce 2004 vzešlo ze společného hraní album Unplugged.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám