Hlavní obsah

Aerobikové nominace na evropský šampionát v Nizozemsku rozdány

Novinky, Zuzana Rybářová

Brněnský univerzitní kampus hostil v uplynulém víkendu druhý nominační závod ve sportovním aerobiku a fitness týmech. Rozhodující byl pro české reprezentanty, kteří se za měsíc chystají na mistrovství Evropy do nizozemského Dordrechtu. Favorité nezklamali a poperou se o evropské stupně vítězů.

Foto: Jaroslav Appeltauer - www.apikfoto.cz

Aerobikové nominace na ME do Holandska rozdány

Článek

Druhá nominace přivedla do krásného prostředí brněnské univerzitní haly nebývalé množství diváků a především soutěžících. Těch se sešlo ve všech čtyřech věkových a deseti soutěžních kategoriích na 750.

Ze současných domácích aerobikových a fitness lídrů v Brně nechyběl nikdo a všichni tak splnili předepsaná nominační pravidla. Ta jsou poměrně přísná a každý závodník či tým se musejí zúčastnit obou přípravných závodů. První z nich proběhl před čtrnácti dny v Ostravě.

Překvapením by se mohlo zdát, že konečná skóre byla téměř ve všech kategoriích zcela odlišná, ve srovnání s nominací první. Pro český aerobik, který je již přes dvacet let na světové špici, je to ale skvělá zpráva. Tyto výsledky totiž dávají tušit vícenásobný český úspěch v Dordrechtu.

Na „Evropu“ pojedou kadeti, junioři a dospělí. Díky propracovaným choreografiím, zkušenostem a dokonalému sportovně-artistickému přednesu jsou pravidelně největším lákadlem pro laickou i odbornou veřejnost právě ti nejstarší.

Královská kategorie žen ve sportovním aerobiku bude přitom letos ostře sledovaná. K favoritkám patří bezpochyby Kristýna Zahradníčková z Fitness Studia Louny. Ta pod vedením trenérky a choreografky Jitky Hofmannové přebírá pomyslné žezlo po Tamaře Jiříkové, která loni na podzim závodní činnost ukončila.

Nejmladší věkové kategorie zase patří k divácky nejvděčnějším a ani v Brně tomu nebylo jinak. Děti ve věku 8 – 10 let sice nominací neprocházely, neboť se jejich soutěž na evropské a světové úrovni nevypisuje, aplaus byl však fantastický.

Český svaz aerobiku a fitness FISAF.cz patří mezi nejaktivnější sportovní svazy v ČR: sdružuje na 80 sportovních klubů, 2 500 aktivních členů a každoročně pořádá přibližně 40 sportovních soutěží. Jeho reprezentační týmy patří mezi nejúspěšnější na světě.

Mistrovství Evropy ve sportovním aerobiku a fitness týmech FISAF 2015

Letošní evropský šampionát proběhne v nizozemském Dordrechtu ve dnech 12. – 14. května. Soutěžit se bude ve věkových kategoriích kadetů, juniorů, dospělých a soutěžních kategoriích sportovní aerobik, fitness aerobik a Aerobic Group Performance.

Do Nizozemska se chystá na 800 závodníků a závodnic z 11 zemí. Mezi favority napříč všemi soutěžními skupinami patří Češi, Rusové, Švýcaři a Němci.

Zlaté medaile v kategorii dospělých z II. nominačního závodu z 11. a 12. dubna v Brně:

SA ŽENY: 1. Kristýna Zahradníčková – Fitness Studio Louny

SA MUŽI: 1. Robert Černý – Sportklub ČASPV Kladno

SA PÁRY: 1. Fanatic Havlíčkův Brod – Adéla Ježková, Marek Šotola

SA TRIA: 1. Přibylová, Zahradníčková, Benešová – Fitness Studio Louny

FITNESS AEROBIC GRANDE

1. Fitness Center Báry a Hanky Šulcové

FITNESS AEROBIC PETITE: 1. Aerobic Team Chuchle

FITNESS STEP GRANDE: 1. Oxygen Příbram

FITNESS STEP PETITE: 1. BM FITNESS Havlíčkův Brod

Reklama

Výběr článků

Načítám