Hlavní obsah

Adventní věnec, adventní svíce... Adventní pivo!

Novinky, Veronika Friedlová

V Jarošovském pivovaru uvařili letos již potřetí adventní speciál Jarošovská Adventní 14%. Adventní chvíle si tak můžete kromě punče zpříjemnit také adventním pivním speciálem.

Foto: Jarošovský pivovar
Článek

Vznik pivovaru v Jarošově se datuje již od roku 1688. Od té doby prošla výroba mnoha fázemi, střídali se majitelé, sládci, výroba klesala a zase vzrůstala. Posledním milníkem byl rok 2015, kdy byla výroba piva obnovena.

Od té doby se Jarošovský pivovar těší velké oblibě. Obyvatelé Slovácka jsou hrdí, že mohou pít pivo místní produkce a rádi si na něho zajdou. Postupně se ale Jarošovské pivo dostává i mimo region, třeba do Zlína, Olomouce nebo do Brna. A protože jsou v tomto pivovaru velmi kreativní, od obnovení výroby vzniklo již několik pivních speciálů a stále přibývají.

Jarošovská adventní 14% je spodně kvašený světlý ležák s přídavkem místního medu. „Zaujme vůně sladu a chmele Kazbek a jeho velmi lehký citrusový tón. Po napití si vychutnáte vyšší plnost piva se středním řízem a díky přidanému medu je jeho hořkost příjemně zjemnělá a doznívající v jemném medovém tónu,” uvádí Milan Esender, vrchní sládek.

Med je ingrediencí, která patří běžně možná spíše do buchet. Přesto jej sládek využil při vaření piva a to hlavně proto, že je úzce spjat s adventním obdobím. A není v tom sám, už v roce 2012 odhalil i někdejší nejmocnější muž světa, Barack Obama, svůj recept na pivo s obsahem medu.

Tento speciál je již v prodeji. Pivo je chmeleno třemi druhy chmele, nefiltrované, nepasterizované.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám