Hlavní obsah

Advent v Plzni začne rozsvícením vánočního stromu

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Několik tisíc diodových světýlek rozzáří letošní vánoční patnáctimetrový smrk na náměstí Republiky a jako každý rok zahájí čas adventu v Plzni.

Foto: Magistrát města Plzně

Vánoční strom se na plzeňském náměstí rozsvítí v neděli 2. prosince v 18.00 hodin.

Článek

Vánoční strom na plzeňském náměstí rozsvítí v neděli 2. prosince v 18.00 hodin primátor Martin Baxa a biskup František Radkovský za pomoci dětí z plzeňské základní speciální školy ve Skupově ulici.

"Advent má být především hezkým obdobím, proto jsme se snažili připravit na nedělní odpoledne zajímavý, svátečně laděný program, který vyvrcholí slavnostním rozsvícením vánočního stromu. Na vrcholu chvíli poté ale ještě zůstaneme, a to díky vystoupení Plzeňské filharmonie, která si pro tuto příležitost připravila speciální vánoční program," uvedla Květuše Sokolová, vedoucí odboru kultury plzeňského magistrátu.

Dopoledne se v katedrále sv. Bartoloměje uskuteční Mše svatá, kterou bude celebrovat biskup František Radkovský.

Odpoledne v 16 hodin zazpívají dva dětské pěvecké sbory. "Broučky, nejmenší žáky, vede paní učitelka Petra Kovaříková a Jiřičky, které také působí při 34. základní škole, sbormistryně Jarmila Procházková," doplnila Sokolová.

O půl hodiny později vystoupí barokní soubor Harmonia Temporalis, který na pódiu vystřídá divadelní představení pro nejmenší Povídání o Vánocích.

Pásmem vánočních koled, skladbou Bílé Vánoce a slavným Hallelujah od Leonarda Cohena potěší diváky před samotným rozsvícením Komorní sbor mládeže Ko.MAR.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám