Hlavní obsah

Advent dětem předá nemocnici více než 17 tisíc korun

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí 1. prosince v podvečer se v plzeňském Parkhotelu konal již 4. ročník charitativní akce nazvané Advent dětem.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Hodinu a půl trvající program pro malé i velké návštěvníky tradičně uspořádal spolek Felicitas a Plzeňský kraj.

Článek

Hodinu a půl trvající program pro malé i velké návštěvníky, jehož výtěžek je každoročně věnován některé z krajských nemocnic, tradičně pořádá spolek Felicitas a Plzeňský kraj. Do Nemocnice následné péče LDN Horažďovice letos poputuje částka 17 150 Kč.   

Advent dětem, který uváděl čertík Ferda, se uskutečnil pod záštitou hejtmana Plzeňského kraje Václava Šlajse. Ten v úvodu zmínil úspěch kraje, který letos obsadil první příčku v anketě Nejlepší místo pro život. „Těší mě, že se kraj podílí na akci, která přináší nejen pobavení pro nejmenší, ale díky které se dostane pomoc dlouhodobě nemocným,” zmínil charitativní smysl akce hejtman Václav Šlajs. 

„Do horažďovické léčebny dlouhodobě nemocných letos pošleme 17 150 Kč na nákup pomůcek, které usnadní zdejšímu personálu práci v náročných podmínkách a pacientům zvýší komfort. Po dohodě s vedením nemocnice tak budou vybrané peníze využity převážně na nákup matrací a pomůcek, které předcházejí vzniku proleženin (dekubitů),” uvedla Marcela Šmídová, předsedkyně spolku Felicitas. Šek na uvedenou částku bude vedení nemocnice předán začátkem příštího roku. 

Všechny děti si odnesly nejen krásný zážitek ze zábavného programu, ale i dárek od čerta, Mikuláše a anděla a malou hračku vyrobenou z balónků. 

Reklama

Výběr článků

Načítám