Hlavní obsah

Adrenalin Cup byl Mistrovstvím ČR v extrémním závodě družstev

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu dopoledne 25. června v 10 hodin byl na hřišti v Ostravici odstartován 15. ročník Adrenalin Cup. Tentokrát jako Mistrovství České republiky v extrémním závodě družstev.

Foto: Josef Zajíc

ADRENALIN CUP 25.června 2011. Start běžců.

Článek

Adrenalin Cup je soutěž čtyřčlenných družstev, kdy každý člen soutěží v jiné velmi náročné disciplíně. Běh do vrchu, paragliding, jízda na horském kole (MTB), sjezd na kajaku.

Utkat se o mistrovské tituly bylo připraveno 53 družstev složených ze špičkových sportovců ve svém oboru. Na startovce jsme mohli zaregistrovat vynikajícího běžce Roberta Krupičku, který byl nakonec na Lysé Hoře první, lyžaře běžce Martina Koukala a Jana Kožíška. Mezi bikery se objevil Jan Hruška a naše nejlepší bikerka Tereza Huříková. Sjez na kajaku si vyzkoušel i lyžař Tomáš Kraus.

Jako první vyběhli v 10 hodin běžci. Absolvovali náročný, členitý výběh na Lysou Horu s převýšením 1145m. Na Lysé Hoře (nejvyšší hora Beskyd 1324m.n.m) zatím čekali paraglidisté na svůj 5,5 km let na hřiště v Ostravici.

Počasí bylo vstřícné. Kořenilo jednotlivé disciplíny vskutku adrenalinově. Po třech rocích dovolilo paraglidistům vzlétnout. Bikeři a diváci je netrpělivě očekávali.

Náhle se začaly nad Ostravicí objevovat barevné obláčky, které se snášely různými oklikami, jak umění letců a vítr dovolil, na hřiště. Museli ještě doběhnout na metu předávky a předat štafetu cyklistům.

Ty čekal náročný výjezd na Lysou Horu a především prudký sjezd k přehradě Šance. Počasí zapepřilo. Spustil se prudký liják, který cestu dlouhou 34 km velmi, především ve sjezdu, ztížil. Na Lysé Hoře byl první Jan Škarnicl s číslem 48 před Janem Hruškou (č. 27).

Pod přehradou předali cyklisté štafetu kajakářům. Počasí se rozhodlo, že vody shora bylo dost a přestalo pršet. Kajakářům to bylo jedno. Podle pravidel museli přebrodit Ostravici z jednoho břehu na druhý, zaběhnout pro kajak, skočit ze sešikmeného můstku do vody a jet 5,5 km do cíle. Museli projet 15 branek a za přítomnosti davu diváků predvést eskymácký obrat. U hřistě vylezli z vody a ještě 250 m utíkali, vlekouce kajak za sebou do cíle. To byl konec.

Vyhrálo družstvo s číslem 48 ve složení: Jan Kubíček (běh), Tomáš Ledník (paragliding), Jan Škarnicl (kolo) a Lukáš Kubričan (kajak).

Více na: http://adrenalincup.cz/index.php/

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám