Hlavní obsah

U Ivety Vítové si na Vánoce dávají pod talíř kapří šupinku i peníze

Novinky, Saša Šeflová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moderátorka Iveta Vítová se těší na Vánoce hlavně kvůli dceři Anetce, která letos oslavila už třetí narozeniny. Už loni prý svátky vnímala, ale letos si to konečně pořádně užije. Takže Štědrý večer bude hlavně o ní.

Iveta Vítová při přípravě cukroví ráda ujídá těsto Video: Novinky

 
Článek

Předchozí vánoční svátky prožila moderátorka ve velké společnosti. „Loni jsme byli u mého bratra a jeho, nyní už, manželky. Byli tam moji rodiče, rodiče bratrovy partnerky, my s manželem a Anetkou. Prostě nás bylo hodně a bylo to moc fajn. Letos to ale uděláme asi jinak a zůstaneme doma a pozveme moje rodiče anebo se nakýblujeme k nim. Každopádně už to bude komornější,” svěřila se Iveta.

Jak je na tom moderátorka s vánočním kulinářským uměním? „Peču více méně kvůli Anetce. Už jsme to dělaly spolu loni, jen takové klasické cukroví, jako vykrajování lineckého. Je to spíš pro pocit, aby byla u toho, pomáhala mi a měly jsme pocit, že jsme něco upekly. Jinak peču s mamkou, nebo ona spíš peče, a já jí překážím. A pravda je, že některé druhy dokonce kupujeme, takže máme takovou všehochuť,” přiznala moderátorka.

I když je velmi štíhlá, cukroví Iveta miluje. „A nejvíc ze všeho těsto, konkrétně linecké, pěkně studené z ledničky. Vždycky jsem ráda, když zbydou okraje a je jich hodně. A pak to dojídám. No a potom je mi z toho špatně a dělám si bylinkový čaj, aby mě nebolelo břicho. To je taková moje předvánoční tradice,” smála se.

Udržuje ale i běžnější vánoční tradice. „Střevíčkem už tedy neházím, jestli se vdám anebo ne. Ale dáváme si šupinku pod talíř a k ní ještě peníze. Ten, kdo hostí, je dává pod talíře, a každý tam má jinou částku. Pak záleží na tom, kdo si kam sedne a je to překvapení. Někdo tam má desetikorunu, někdo tisícovku,” uzavřela.

Související témata:

Výběr článků

Načítám