Hlavní obsah

Ponožky od babičky potěší pod stromečkem a zároveň pomohou potřebným

Novinky, das

Přemýšlíte o praktickém dárku pro nejbližší, který potěší a zároveň pomůže i někde jinde? Pak vsaďte na ručně pletené hřejivé ponožky od babiček z celého Česka. Výtěžek z jejich prodeje jde nejen pletařkám, ale také na podporu projektů, které organizace Elpida pro seniory připravuje.

Foto: Elpida

Babičky pletou ponožky navzdory koronavirové pandemii

Článek

Každá z více jak dvou set pletařek má svůj styl, každý pár je tedy originál. K pletení přitom využívají převážně darovaných klubek, svým způsobem se tedy podílejí i na recyklaci materiálů, které by lidé již nevyužili.

Vzhledem k tomu, že ponožek za pár měsíců babičky napletly kolem 15 tisíc párů, je letos opravdu z čeho vybírat. Projekt, který funguje již od roku 2015, dostal v době koronavirové krize nečekaný rozměr - umožnil totiž seniorkám, které patří k nejohroženější skupině, zůstat doma a mít přitom smysluplnou činnost.

Jak Vánoce slavila šlechta? Zdeněk Sternberg vzpomíná na dárky od babičky

Žena

„Babičky pletly jako o život, museli jsme je dokonce trochu brzdit. Ale věřím, že o jejich s láskou pletené ponožky bude zájem a ony tak budou moci pokračovat v tom, co tak rády dělají,” říká koordinátorka projektu Andrea Eržiaková.

Ponožky si můžete zakoupit v online obchodě Elpidy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám