Hlavní obsah

Linda Finková vánoční výzdobu nepodceňuje, na její dům se chodí dívat celé okolí

Novinky, Eliška Vinterová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bez kapra, bramborového salátu nebo vánočky si Vánoce Linda Finková nedovede představit. A nejen to. Každoročně si zpěvačka vánoční atmosféru navozuje také krásnou výzdobou, kterou rozhodně nepodceňuje. Světýlky rozzáří celý svůj dům, což přitahuje i kolemjdoucí z okolí.

Foto: archív Lindy Finkové

Linda Finková s kamarádkami Anetou Christovovou (vlevo) a Vlaďkou Pirichovou.

Článek

„Když tak přemýšlím, děláme to, co ostatní. Kapr, salát, vánočka, cukroví. Svítí nám celý barák i se stromy na zahradě a na střeše je veliká svítící kometa. Chodí se sem dívat rodiče s dětmi. Jo a do okna leze Santa Klaus. Ne, že bychom ho vyměnili za Mikuláše, ale prostě k dostání byl jenom tenhle,“ svěřila se Linda Finková, která má také jednu tradici se svými kamarádkami.

„Vařím rybí polívku asi dvěma, třem kamarádkám. Jedna dodá nastrouhanou zeleninu a máslo, další osmaženou houstičku na kostičky (parníčky), všechny vnitřnosti z kapra a já z toho udělám skvělou rybí polívku, která fakt nesmrdí rybinou a jí ji i moje děti,“ svěřila Finková s tím, že jejich Vánoce se rozhodně neobejdou bez hudby.

„A taky si před večeří sedneme okolo klavíru, já hraji na piano a zpíváme koledy. To se u nás dělalo vždycky. To hrál můj tatínek, který byl klavíristou. Teď je to na mně, nebo na mamince, když jsme spolu o Štědrém dni. Je to kouzelný,“ prozradila zpěvačka, jež nejen pravidelně zpívá v Divadle Broadway, ale hudbu například vyučuje i na konzervatoři.

Dárky pro své nejbližší raději pořizuje s předstihem, ale i tak každý rok něco dokupuje na poslední chvíli. „Čím jsem starší, tím pořizuji dárky dřív. Tak měsíc dopředu mám tři čtvrtiny dárků, ale nakonec ještě stejně na Štědrý den pobíhám po obchoďáku a snažím se dokoupit to, co chybí,“ svěřila se Linda Finková, která po svátcích rozhodně nepatří k těm, kteří by museli držet drsné diety.

„Já o Vánocích nikdy moc neblbla, takže žádné diety nebyly. A teď jsem zhubla asi deset kilo, tak budu jíst trochu od všeho, pár dní se nezblázním,“ prozradila Linda, která si k letošním Vánocům přeje jediné.

„Ať u nás v rodině zůstane všechno tak jak je. Je to bezva. A celkovou situaci moc neovlivním, tak si aspoň s rodinou děláme hezké dny a máme hezký vztahy. Tak ať to vydrží co nejdéle,“ dodala zpěvačka.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám