Hlavní obsah

Krampus neboli průvod čertů letos opět přivítá i Sokolov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sokolov

Vedení města Sokolov bude i letos pořádat průvod strašidelných čertů Krampus, který sklidil v loňském roce obrovský úspěch. Pokud se tedy rádi bojíte, pak určitě zavítejte do Sokolova 11. prosince. Letošní Krampus bude o poznání větší. Přijede daleko víc čertů.

Foto: Petr Horník, Právo

Letos projde Sokolovem asi 70 maskovaných čertů.

Článek

Průvod strašidelných čertů je tradiční slavnost z Rakouska, která má pomoci vyhnat z města zlé duchy.

„Letos projde Sokolovem asi 70 maskovaných čertů. Trasa, kudy půjdou, bude ozvučená a osazená dvěma velkoplošnými obrazovkami. Začátek trasy u Městského domu kultury chceme zahalit do ještě temnější atmosféry plné světel a kouře,” láká turisty i občany města místostarostka Sokolova Renata Oulehlová.

Vánoční strom se letos v Sokolově rozsvítí 27. listopadu. Na Starém náměstí se budou o adventních nedělích konat vánoční staročeské trhy, které bude doprovázet bohatý kulturní a hudební program. Zahrají zde například Lucrezia Borgia nebo Alison. Adventní a vánoční koncerty bude město pořádat i v klášterním kostele sv. Antonína Paduánského, kde vystoupí Wabi Daněk, Žalman a spol. a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám