Hlavní obsah

Jiřina Bohdalová chystá na Vánoce kvůli vnukům štědrovečerní menu ve dvou verzích

Novinky, Saša Šeflová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herečka Jiřina Bohdalová se na nadcházející vánoční svátky naladila při prohlížení obrázků Josefa Lady na jeho retrospektivní výstavě v Praze. „Dýchá z něj takový klid a pohoda,” svěřila se. Sama už se na Vánoce také chystá. I ve svém věku ještě pořád sama připravuje štědrovečerní večeři, kvůli mlsným jazýčkům vnuků dokonce ve dvou verzích.

Jiřina BohdalováVideo: Novinky

 
Článek

Herečka má ráda klasické Vánoce, ty se zasněženou krajinou, z níž dýchá právě zmíněný klid a pohoda. I když má tyto vánoční motivy ráda, na posílání vánočních pohlednic si nepotrpí. „Nejsem ten typ, který by posílal pohledy. Mám radši osobní kontakt,” přiznala.

A jaké má doma herečka Vánoce? „Takové, jaké dělala moje maminka. Myslím, že se to dědí v každé rodině. Jak se přes rok moc nemodlíme, tak na Vánoce se pomodlíme. Moc zvyků nedodržujeme, snad jen tu čočku, která musí být na Nový rok, aby byly peníze, které teď vládnou světem až moc,” svěřila.

Večeři připravuje pro dceru Simonu Stašovou a své vnuky sama. „To si nenechám vzít. Kluci tedy kapra moc nemusí, takže musím dělat i kuřecí řízky, ale mají stejný bramborový salát. Polévky dělám taky dvě. Rybí, kterou milujeme s mojí dcerou, a vnuci chtějí hovězí. Je to těžké s tou mladou generací, ale co by pro ně člověk neudělal,” usmívala se.

Dárečky shromažďuje Jiřina Bohdalová už od ledna. „Nemám ráda ten předvánoční shon a narychlo nakoupené dárky, jen aby nějaké byly. Takže když něco vidím, hned to koupím. Problém je, že to pak nemůžu najít, jak pečlivě to schovám. Tak to schovám na příští rok,” uzavřela.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám