Hlavní obsah

Hvězda vánočních filmů Colin Firth má odpor k Vánocům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Nikdy není Colin Firth tolik vidět v televizích a kinech jako právě o Vánocích. Hlavní hrdina nejromantičtějších vánočních filmů jako je Láska nebeská či Deník Bridget Jonesové, kde se objevil v neodolatelném svetru se sobem, momentálně hraje klaďáka v dalším vánočním trháku s názvem Vánoční koleda. Sám ale o zimních svátcích říká :„Mám k Vánocům neskutečný odpor."

Článek

"Přijde mi nechutné, jak se lidi přetvařují a snaží se v ostatních vzbudit dojem pohody a štěstí,“ svěřil se britskému Daily Mailu Firth.

„Je to smutné, ale o adventu se bojím i zapnout rádio, protože nové vánoční písničky ve mně vyvolávají sebevražedné sklony. Myslím si, že Vánoce dělají ze spousty lidí rozmrzelé Vydřigroše (hlavní postava Vánoční koledy - zlý a hamižný stařec, který nenávidí Vánoce a lidi - pozn. red.). Každý na vás hází cukrbliky, tváří se jako největší pohodář a přitom je to jen obrovská přetvářka,“ míní Firth, který má při každém takovém projevu svých přátel pocit, že mu naskáčou pupínky.

Foto: Tony Gentile, Reuters

Colin Firth s manželkou Livií Giuggioliovou

Přitom se Firth podílel na rozsvětcení vánočního Londýna. Spolu s dalšími hvězdami filmu Vánoční koleda Jimem Carreym a Bobem Hoskinsem vyšel do londýnských ulic, aby slavnostně rozsvítili vánoční výzdobu města. Trojice následně zažehla vánoční osvětlení na Oxford Street, Regent Street a na katedrále svatého Pavla.

Dali tím zelenou největším vánočním oslavám v historii Londýna. Bob Hoskins rozsvítil samotné srdce Dickensova Londýna – katedrálu svatého Pavla. Colin Firth rozsvěcel Regent Street a Jim Carrey pak Oxford Street.

Foto: Profimedia.cz

Vánoční výzdoba v Londýně

Všichni tři se po tomto slavnostním ceremoniálu zúčastnili světové premiéry Vánoční koledy na Leicester Square.

Vánoční koleda dobře vydělává

Film byl zpracován stejnou technologií, jakou tvůrce Vánoční koledy použil v dnes již klasickém vánočním příběhu Polární expres z roku 2004. Jde o technologii záznamu obrazu (performance-capture), při které je hercův živý pohyb digitálně zaznamenán počítačovými kamerami. Následně se stane lidským vzorem pro vytvoření virtuálních postav.

Foto: Reuters

Vánoční koleda v 3D provedení

Vánoční koleda vydělala za jediný víkend více než Polární expres, který po svém uvedení tvůrcům vynesl za víkend 23,5 miliónu dolarů. Jen za první víkend, kdy se film začal promítat, zaplatili jeho fanoušci na pokladnách kin úctyhodných 31 miliónů dolarů (v přepočtu cca 535 milionů korun).

Ovšem dalšímu vánočnímu příběhu Grinch s Jimem Carreym se Vánoční příběh ani nepřiblížil. Grinch o prvním víkendu v kinech v roce 2000 vydělal 55,1 miliónu dolarů.

Vánoční koleda je v českých kinech od 19. listopadu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám