Hlavní obsah

Hity Vánoc. Chytré produkty pro domácnost nebo Dostihy a sázky

Právo, Martin Procházka

Hitem letošních Vánoc budou podle prodejců kromě tradičních mobilních telefonů i prvky pro chytrou domácnost. Pro nejmenší zase dětská verze legendární hry Dostihy a sázky, interaktivní hračky nebo stavebnice Gravitrax.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Zájem bude o LED osvětlení ovladatelné mobilní aplikací. Novinkou u nás letos bude například v Německu velmi úspěšná magnetická hra Gravitrax. Jde o velmi zajímavou zábavu nejen pro děti, ale i dospělé ‚hračičky‘. V kurzu je i dětská varianta fenomenálních Dostihů a sázek, tedy hry pro všechny členy rodiny,“ řekla vedoucí korporátní komunikace Globus Rita Gabrielová.

„V Česku získávají na oblibě deskové hry. Zákazníci v naší vánoční nabídce najdou tituly pro děti i dospělé. Popularitě se těší také kreativní sady pro malé i velké. Hitem v hračkách bude stavebnice Gravitrax, se kterou si stavitelé otestují hranice gravitace,“ doplnila mluvčí prodejen Albert Barbora Vanko.

Zájem o výrobky pro chytrou domácnost potvrzuje i prodejce elektroniky Alza. „Velmi oblíbené jsou produkty z oblasti chytré domácnosti, s velkou nedočkavostí je očekáván Google Assistent v českém jazyce, čímž se ovládání domácnosti dostane na novou úroveň,“ řekla mluvčí Alzy Patricie Šedivá.

Roste zájem o roboty

„Mezi top produkty patří chytré termostaty a hlavice, bezpečnostní kamery, zásuvky či osvětlení od Philips HUE, včetně populárních LED pásků,“ dodala Šedivá.

Děti si zase oblíbily robotické a interaktivní hračky. „Již vloni tento segment rostl v porovnání s rokem 2016 o 150 %, letos to bude ještě víc. Vedou ozoboti, droidi, roboti nebo elektronické stavebnice,“ doplnila Šedivá.

Tradičně velký zájem prodejci očekávají u herních konzolí.

„Každoročním hitem mezi dětmi i tatínky je herní konzole Nintendo Switch a Playstation 4 a Xbox One s pořádnou porcí letošních herních novinek. Oblíbené jsou i brýle pro virtuální realitu HTC Vive, Oculus nebo Playstation VR,“ řekla Šedivá.

Podle Pavlouskové budou mít dospělí zájem o doplňky pro zdraví, jako jsou fitness náramky, chytré domácí váhy nebo mixéry na výrobu ovocných a zeleninových koktejlů. Zájem o nositelnou elektroniku potvrzuje i prodejce Alza.

„Jde třeba o smart hodinky Garmin či sportovní náramky Xiaomi za cenu kolem 1000 korun nebo Fitbit,“ uvedla Šedivá.

Objednávejte včas

Prodejci i dopravci i letos apelují na zákazníky, kteří nakupují zboží přes internet, aby nakupovali s předstihem i několika týdnů.

„Mluví se o tom každý rok, ale lidé jsou nepoučitelní a stále si myslí, že když na internetu nakoupí 22., nebo dokonce 23. prosince, budou mít balíček pod stromečkem. Letos navíc Štědrý den připadá na pondělí, takže mu předchází dva volné dny, což dopravu ještě více zkomplikuje,“ uvedla marketingová manažerka společnosti Geis CZ Eva Děkanová.

Reklama

Výběr článků

Načítám