Hlavní obsah

Hity letošních Vánoc versus Co si děti doopravdy přejí

Novinky, Nšt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Vánoce se kvapem blíží, což pro rodiče těch nejmenších znamená jediné. Najít a koupit tu správnou hračku, která bude nejen zábavná, ale také alespoň částečně výchovná. Vyrazili jsme proto na průzkum, abychom zjistili, jaké jsou letošní hity a novinky. Navštívili jsme také mateřskou školu, abychom se zeptali dětí, po čem doopravdy touží.

Jaké dárky si děti přejí pod stromeček?Video: Novinky

 
Článek

„Největší zájem je tradičně o interaktivní nebo kreativní hračky, které přinášejí něco navíc. Buď edukaci, nebo akci. Naopak klesá zájem o hračky, které toto neposkytují, protože rodiče si v dnešní době velmi pečlivě vybírají, jaké hračky svým dětem koupí a pořídí. Zájem o nákup hraček roste zhruba od začátku prosince, ale samozřejmě na kamenných prodejnách očekáváme největší nápor přibližně od poloviny prosince, kdy například e-shopy již nemohou garantovat včasné dodání do Vánoc,“ řekla Novinkám Alena Hušková, mluvčí hračkářství Sparkys a Bambule.

Nejnovějším představitelem interaktivní hračky je netopýr Nocto, který má přes 50 funkcí, dokáže tančit na muziku a své pocity dává najevo různou barvou očí a světel na křídlech. Českou novinkou na trhu je společenská hra pro celou rodinu Země Město, kterou jste jistě hráli jako malé děti, a to v papírové verzi pod názvem Země, město, zvíře, věc.

„Holčičky budou určitě nadšené, když letos pod stromečkem najdou sady My Fairy Garden, což jsou zdobené květináče, ve kterých si mohou vypěstovat své vlastní rostlinky a sledovat je, jak rostou,“ pokračovala Hušková.

Během návštěvy mateřské školy Pohoda na pražském Barrandově jsme se pak zeptali několika dětí, co by pod stromečkem od Ježíška uvítaly nejvíce. Chlapci si nejčastěji přáli auto na ovládání nebo lego. Holčičky tradičně panenky nebo poníky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám