Hlavní obsah

Dáša Zázvůrková vypráví ve vánoční písni o sváteční Praze, vločkách a zachráněném kaprovi

Právo, jaš, kul

Zpěvačka a herečka Dáša Zázvůrková vydala klip k písničce Vánoční čas. Pojala ji jako příběh o kaprovi, který se odehrává na zasněžené pražské náplavce.

Dáša Zázvůrková v klipu k písni Vánoční časVideo: archiv umělkyně

 
Článek

„Vánoční čas mám spojený s klasickým shonem, ale také s obejmutím, s posíláním vánočních pohledů a návštěvami svých nejbližších, na které jsme celý rok neměli čas,” vypráví Dáša Zázvůrková.

„Má kamarádka a skvělá herečka Jitka Sedláčková napsala nádherný, poetický a vtipný text. Původně byl jednou tak dlouhý. Byl opravdu originální, ale jelikož tento song aspiruje na koledu, která se letos bude hrát v rádiích, tak jsme museli záměrně píseň zkrátit,” dodává.

O část refrénu se postarala textařka Bára Horáčková a hudbu Zázvůrková napsala společně s Honzou Horáčkem. Přála si popovější, a hlavně veselejší koledu.

„Hudba je lék. Tato věta mi zní často v uších a kolikrát mě zachránila. V těchto dobách to nikdo nemá lehké, tak doufám, že vás náš Vánoční čas potěší,” říká Dáša Zázvůrková.

K písničce měl původně vzniknout animovaný videoklip podle ilustrované postavičky Zázvůrkové.

„Přála jsem si, aby se holka Dáša vánočně nadechla jako animovaná figurka a plula si ve videoklipu už v tomto roce. Poněvadž to ale není úplně jednoduchá práce, tak začne žít až v roce 2021. Ale zcela neplánovaně jsme s Dominikou Koronovskou, autorkou ilustrované holky Dáši, natočily na iPhone a digitální zrcadlovku klip z vánoční Prahy. Na Mikuláše vznikly tyhle radostné obrázky z kouzelných míst, která mám ráda. Nový svět, Loreta, Náplavka… Po poslechu téhle písničky si přeju, ať jsme na sebe hodní, ať nám je hezky a ať dáme svobodu komukoli, koho máme rádi,“ uzavírá zpěvačka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám