Hlavní obsah

Cukroví je pro mě velké lákadlo, říká herečka Jitka Smutná. Vánoce oslaví s rodinou a autorským koncertem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní Vánoce si plánuje hvězda seriálu Ulice Jitka Smutná užít v klidu s rodinou. Tentokrát vyrazí na Štědrý den k dceři Tereze a nadílku si užije s ní a vnoučaty. Mezi svátky se ale vrátí do divadla a konec roku završí výjimečným koncertem v pražském Ungeltu.

Jitka Smutná zakončí rok hudebním koncertem.Video: Novinky

 
Článek

„Letošní Vánoce nebudu mít velkou funkci, protože to připraví rodina mé dcery, teda kluci a Terezka,“ uvádí naše povídání v pražském divadélku Ungelt herečka Jitka Smutná.

Ta bude svátky trávit právě u rodiny své dcery a na to se velmi těší. „Já budu taková osvobozená. Nakrmím kočky a přejdu těmi potemnělými ulicemi pár kroků,“ dodává.

Zdá se tedy, že si herečka nejen samotné svátky, ale také probíhající adventní čas užije opravdu v klidu. „Dárky už mám, ty sbírám postupně, ale třeba mě ještě něco napadne,“ říká.

Foto: Novinky

Jitka Smutná v představení Přítelkyně v Ungeltu.

„Vždycky jsem pekla cukroví, ale poslední dva roky jsem se dala do hubnutí, takže já u toho moc nechci být. Je to pro mě velké lákadlo,“ vysvětluje s úsměvem. „Takže letos upeču jen perníky, protože kluci je mají hrozně rádi a já je ráda dělám a z perníku se také chystám udělat velké anděly, které pak pověsíme na stromeček,“ dodává.

Na konec roku plánuje Jitka potěšit diváky hudebním zážitkem. Právě v Ungeltu chystá na předposlední den v roce koncert se svou kapelou Rodinná fúze.

Jitka Smutná: Můj coming out byl protest, za který jsem dostala odplatu

Styl

„Ungelt je maličký, tak nehraji s celou kapelou, ale hraji jen s kytaristou Milanem Kramarovičovem. Zpívám tam já a moje dcera a obě zpíváme autorské písničky,“ vysvětluje Smutná.

Foto: Novinky

Jitka Smutná s dcerou Terezou v kapele Rodinná fúze

„Koledy tam tedy nezaznějí, ale plánujeme přidat pár písniček, které jsme připravili i pro náš jiný projekt, který se jmenuje Kajnar, a tak přidáme nějaké písně na texty Josefa Kajnara,“ odtajňuje.

Diář zaplněný do léta

Po odpočinkových svátcích zase naskočí Jitka do divadla i na plac. „Divadla plánují strašně brzy, takže já mám v diáři poznámky až do konce září,“ vysvětluje.

O herečku nepřijdou ani diváci seriálu Ulice, kde Jitka ztvárňuje matku herečce Lindě Rybové, Marii.

„A tohle mi stačí, protože já už mám nějaký věk a už bych chtěla také trochu odpočívat. Takže pokud přijde nějaká hezká práce, tak uvidíme, ale i s tím, co mám, jsem spokojená,“ dodává.

Kromě Přítelkyň v Ungeltu můžete na Jitku Smutnou vyrazit také do pražského divadla Mana. Tam ji můžete vidět hned ve čtyřech představeních. „Kromě Čapkovy Matky, která je hodně aktuální a lidé na ni opravdu krásně reagují, tak mám opravdu ráda třeba i hru Slyšel jsem sovu zavolat své jméno,“ uzavírá herečka.

Kateřina Bohatová: Nevadí mi dělat občas křoví

Styl

Simona Chytrová: Jsem šťastná, že jsem ve věku, v jakém jsem

Styl

Reklama

Výběr článků

Načítám