Hlavní obsah

Česká televize bude o Vánocích nadělovat hlavně pohádky

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Den před Štědrým večerem nasadí Česká televize do večerního programu divácky úspěšného Anděla Páně režiséra Jiřího Stracha, na Štědrý večer klasickou filmovou Princeznu se zlatou hvězdou a novou pohádku Micimutr s Libuší Šafránkovou a Jiřím Bartoškou.

Článek

Na Hod boží uvidíme večer další novou pohádku ČT Tajemství staré bambitky se zpěvákem Tomášem Klusem a na Štěpána animovaný oscarový filmový muzikál Lví král. Hlavním silvestrovským programem bude provázet Tereza Kostková a na diváky mj. čekají speciály Zázraky přírody a Všechnopárty. A přidá se také starý dobrý nenažraný bernandýn Bohouš. Nový rok nabídne premiéru snímku Jana Svěráka Kuky se vrací.

„Zatím jsme dětem nepřinesli dětský kanál, tak budou mít aspoň pohádkové Vánoce," konstatoval generální ředitel ČT Petr Dvořák na úterní prezentaci vánočních a novoročních pořadů. Dodal, že v době od 23. prosince do 1. ledna uvidí diváci 48 pohádek. Celkem připravila veřejnoprávní televize o svátcích 63 premiér, z toho pět velkých pohádek, z nichž tři jsou z produkce ČT.

„Na obrazovce se vystřídá dvacet čtyři princů, šest princezen, dvacet osm čertů a čertic a třicet osm andělů. Uvidíme hromadu psů, čtyři kočky a tři kocoury a sedmdesát devět políbení. Nejvíce polibků rozdá herec Johnny Depp ve filmu Čokoláda,“ vypomohl si statistikou při tiskové konferenci Dvořák.

Reklama

Související články

Hodně českých rodin očekává chudší Vánoce

Za vánoční nákupy včetně štědrovečerní hostiny se české domácnosti chystají utratit 12 500 korun, zhruba o 300 Kč více než loni. Dárků ovšem ve většině z nich...

Výběr článků

Načítám