Hlavní obsah

Video zachycuje, jak hlavu ukrajinského vojáka těsně minula kulka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neuvěřitelně šťastný okamžik ukrajinského vojáka ve vřavě bitvy zachycuje video, které ve středu na Twitteru zveřejnila agentura Nexta. Je na něm vidět, jak voják nejprve pálí z díry po oknu poničené budovy a následně kulka vypálená nepřítelem jen těsně mine jeho hlavu. Skončí ve zdi kousek za ním.

Foto: Twitter/Nexta

Šťastlivec v ukrajinské uniformě

Článek

Z popisku před videem lze vyčíst, že je oním šťastlivcem příslušník ukrajinské „35. samostatné brigády námořní pěchoty“.

Agentura Nexta k příspěvku na Twitteru uvedla, že by mohlo video pocházet z bitvy o Bachmut, která se stala nejkrvavějším a nejdelším střetem ruských a ukrajinských sil během probíhající ruské invaze na Ukrajinu. Stále navíc nemá jednoznačného vítěze.

O podobném štěstí mohou hovořit i vojáci z videa, které agentura Nexta zveřejnila 5. dubna. To bylo podle popisku natočeno „někde na Donbasu“ a je na něm vidět, jak do místa, kde se krčí skupinka ukrajinských vojáků, dopadla raketa, avšak nevybuchla. To uniformovaným mužům patrně zachránilo život.

Ruská ofenziva slábne

Válka na Ukrajině

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám