Hlavní obsah

Ukrajinci ukázali obrněnec Bradley po přímém zásahu. Je mimořádný, všichni zdrávi, pochvalují si

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náměstkyně ukrajinského ministra obrany Hanna Maljarová ve čtvrtek ukázala snímek amerického obrněnce M2 Bradley, který podle ní prokázal mimořádnou odolnost v boji. Posádka podle Maljarové přežila i přes přímý zásah ruskou raketou Grad do věže, která začala hořet. Vojáci budou v pořádku a Bradley bude opraven, píše Ukrajinska pravda.

Foto: Telegram @annamaliar

Poškozený bradley

Článek

„První fotografie ukazuje ukrajinský obrněný vůz Bradley poté, co ho přímo zasáhla raketa Grad. Na druhé – posádka tohoto vozidla, která se po zásahu úspěšně evakuovala a pokračuje v plnění úkolů na jiném zařízení.

Poškozený bradley je již v opravě,“ napsala ukrajinská politička na Telegramu s odkazem na slova 47. brigády.

Posádka obrněného vozidla se podle Ukrajinské Pravdy v pořádku evakuovala a řidič odvezl obrněné vozidlo do bezpečných pozic a uhasil ho. Následky jsou lehké pohmoždění u jednoho z vojáků.

Foto: Telegram @annamaliar

Přeživší posádka poškozeného obrněnce

„Tento příklad dokazuje, že deklarovaná mimořádná bojová schopnost výrobce obrněných vozidel nejsou jen slova. Bradley pomáhá zachránit to nejcennější – životy vojáků,“ uvedla Maljarová.

„Neexistuje technologie, kterou nelze zničit, existuje technologie, která zachraňuje životy,“ dodal.

Dodávky západní techniky jsou pro ukrajinskou obranu i právě probíhající protiofenzivu klíčové. Američané i další země NATO včetně Česka dodávají zbraně, munici i těžkou techniku.

Rusové se chlubí, že se jim ji daří ničit, a je otázka, zda ji budou spojenci Ukrajině schopni nahrazovat. Kyjev naléhavě žádá další dodávky s tím, že je potřebuje co nejdřív.

Naléhavě potřebujeme více západních tanků, apeluje Ukrajina

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám