Hlavní obsah

Pět střel, pět tref. Ukrajinci ukázali likvidaci ruských vojáků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukrajinci zasáhli několika střelami jednotky ruských vojáků na ostrově Džarylhač v Chersonské oblasti. Likvidovali vojáky, kteří se podle záběrů nejprve ani neskrývali a pohybovali se ve volném prostoru. Pak se snažili skrýt v křovinách a v písku. Informaci o akci zveřejnilo Centrum národního ukrajinského odporu.

Foto: Special Kherson Cat/Twitter

Střely zasáhly ruské jednotky na ukrajinském „poloostrově“

Článek

Nedatované video se v úterý objevilo na sítích, Ukrajinci údajně stříleli střelami HIMARS.

Místo je národním přírodním parkem a nachází se asi 70 kilometrů od Chersonu. Neobydlený ostrov Džarylhač byl oblíbeným turistickým místem. Nyní už o ostrov fakticky nejde, protože Rusové průliv oddělující jej od města Lazurne vysypali pískem.

Centrum národního ukrajinského odporu bylo vytvořeno na počátku ruské invaze Speciálními silami ukrajinské armády.

Hlavním úkolem projektu je na webové stránce naučit obyvatele okupovaných částí Ukrajiny metodám efektivního odporu vůči okupantům. Stránka obsahuje i vzdělávací materiály o taktické medicíně, kybernetické bezpečnosti, taktice či zpravodajství. Součástí jsou i kanály na sociálních sítích, kde jsou zveřejňována videa z vojenských i partyzánských akcí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám