Hlavní obsah

Šéf ČT Dvořák dostane odměnu 1,6 mil. korun

Právo, jp

Generální ředitel České televize (ČT) Petr Dvořák dostane za rok 2020 mzdový bonus k platu ve výši 66 procenta své roční mzdy, což je zhruba 1,6 milionu Kč. Shodně jako loni.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Generální ředitel ČT Petr Dvořák

Článek

Rozhodla o tom Rada ČT na středečním veřejném jednání. Z přítomných devíti členů zvedlo ruku pro jeho odměnu pět radních, proti byli tři členové a radní Hana Lipovská se zdržela hlasování.

Rada hlasovala veřejně na základě tří návrhů. Hana Lipovská navrhla, že šéf veřejnoprávní televize by neměl dostat za loňský rok žádnou odměnu. To neprošlo a neprošel ani druhý návrh vyplatit plný bonus sto procent.

Volte radní ČT veřejně, navrhuje volební výbor Sněmovny

Domácí

Ke kritériím vyhodnocovaným Radou ČT při udělování bonusu pro generálního ředitele patří hospodářské výsledky ČT, zejména vyrovnané hospodaření a dodržování plánovaného rozpočtu.

Dále úroveň televizního vysílání ČT, manažerské výsledky a plnění dalších povinností, hlavně dodržování právních předpisů, statutu a kodexu ČT, komunikace s Radou ČT i s veřejností nebo plnění strategických plánů. Kritéria, protože nevyhovovala ani radním ani řediteli, však budou pro letošní rok pozměněna. Projedná je Rada na červencovém jednání.

Reklama

Výběr článků

Načítám