Hlavní obsah

Celostátně hledaného prozradila na Vyškovsku podezřelá jízda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mouchnice

Jen málokterý řidič se dopustil tolika prohřešků proti zákonu jako osmadvacetiletý celostátně hledaný muž, jehož v uplynulých dnech v podstatě náhodou dopadla policejní hlídka v Mouchnicích na Vyškovsku. Prozradilo jej jeho podivné chování za volantem. Při projíždění kolem hlídky náhle zrychlil a snažil se ujet.

Foto: Policie ČR

Celostátně hledaného prozradila na Vyškovsku podezřelá jízda

Článek

Policisté se ale ihned vydali za ním. „Dojeli jej právě ve chvíli, kdy muž zaparkoval a od vozidla se pokusil rychle vytratit. Netrvalo dlouho a okamžitě vyšlo najevo, že neměl nejčistší svědomí,“ řekl Novinkám mluvčí jihomoravské policie Petr Vala.

V první řadě byl muž celostátně hledaný za své skutky z minulosti, dále řídil, přestože nikdy nevlastnil řidičský průkaz, k tomu měl ještě navíc platný zákaz řízení motorových vozidel. Jeho auto mělo propadlou technickou kontrolu, a dokonce nebylo ani pojištěné.

Muž se odmítl podrobit testu na omamné a psychotropní látky. Policisté u něj ale při převozu do cely nalezli několik injekčních stříkaček. V jedné z nich hlídka objevila menší množství pervitinu, uvedl mluvčí.

Nyní zadrženému hrozí za trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí odnětí svobody až na dvě léta. K tomu se ještě připočte postih ve správním řízení za zjištěné dopravní přestupky.

Reklama

Výběr článků

Načítám