Hlavní obsah

DOKUMENT: Plné znění dopisu Aleše Hušáka zaměstnancům Sazky

Šéf Sazky Aleš Hušák z vlastních peněz zaplatil zaměstnancům společnosti v úterý 31. 5. 2011 večírek s diskotékou v O2 areně. Pracovníkům zaslal oficiální dopis.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Šéf Sazky Aleš Hušák

Článek

Vážení kolegové,

dovoluji si Vás pozvat na společné setkání , resp. na diskotéku v úterý 31.5.2011 od 18.00 hod. v restauraci Lokomotivka v O2 areně. Účast je zcela dobrovolná a zvu zaměstnance celého koncernu. Přivítáme rádi i kolegy z regionů. Program je poněkud jednodušší na rozdíl od minulých let, ale jídla i pití a muziky bude dost. A až odejdeme, tak odejdeme.

V těchto hodinách tak těžkých pro nás osobně i pro společnost, jsme se rozhodli potkat.

Jsem přesvědčen, že já osobně i mnoho Vašich kolegů jsme udělali vše pro to, aby Sazka byla zachráněna. A zachráněna bude, protože je nezničitelná. i když by si to mnozí velice přáli.

Přirovnávám často v poslední době Sazku k dítěti, ke kterému asi každý z nás něco cítí. Při výchově dětí (a víme to každý sám) uděláme mnoho chyb, ale důležité je, aby základy výchovy byly správné.

Za uplynulých šestnáct let si můžeme říci, že i když mnohé mohlo být uděláno jinak a lépe a mnohdy jsme mohli jít jinudy, to nejdůležitější se podařilo. Zůstal za námi ohromný kus práce, zaplacené desítky miliard korun ať už do státního rozpočtu nebo na veřejně prospěšné účely, a postavená arena. A až už tady dávno nebudeme (ve smyslu fyzickém), až přebolí všechny rány a zapomene se na slzy, arena zde stát bude, stejně jako mnoho dalších staveb, které byly Sazkou zaplaceny. A bude naprosto logickou součástí města, lidé se tam budou chodit dál bavit, a v jejích zdech bude uloženo naše úsilí.

Dnešní den převezme řízení společnosti konkurzní správce. Prosím Vás všechny o co nejužší spolupráci s ním a jeho spolupracovníky. Tak, jako jsme s kolegy s EKO zajistili, aby všichni zaměstnanci dostali vyplacené veškeré úspory ve vnitropodnikové záložně, tak také necháváme konkurznímu správci finanční prostředky na vyplacení květnových mezd.

Nevíme, jestli ministerstvo financí nechá Sazce licence k provozování her, neznáme záměry věřitelského výboru. Vycházíme ale z toho, že deklarovali záchranu Sazky ze situace, do které ji svým postupem sami dostali.

Představenstvo společnosti se pochopitelně proti prohlášení konkurzu odvolá, neboť jsme přesvědčeni, že soudní řízení nebylo objektivní, a zároveň budeme hledat dohody a shodu s možnými investory.

Někteří kolegové se rozhodli odejít a pracovat jinde. Přejme jim úspěch. My ostatní, kteří zůstáváme, se pokusíme udělat vše, aby podnik běžel dál. SAZKA přežije. Jiný konec příběhu ani není možný.

Jsem hrdý na to, že jsem v této etapě Sazky mohl spolupracovat s kolektivem, který zde je. Je to bezesporu nejlepší a nejvýkonnější pracovní kolektiv ve městě. Za možnost s Vámi spolupracovat Vám všem děkuji.

Když Sazka slavila 45.výročí trvání, tedy před deseti lety, použil jsem ve svém projevu název básně od básníka milovaného i zatracovaného, od Františka Halase. Nic se nehodí , jako tato slova dnes a tady: "Hrejme dále!"

Když Sazka slavila 45.výročí trvání, tedy před deseti lety, použil jsem ve svém projevu název básně od básníka milovaného i zatracovaného, od Františka Halase. Nic se nehodí , jako tato slova dnes a tady: "Hrejme dále!"

Aleš Hušák, předseda představenstva a generální ředitel akciové společnosti SAZKA.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám