Hlavní obsah

Tajemné Gejši i nejstarší duny na světě. Odkud si přivezete ty nejlepší zážitky jako suvenýr?

Lákají vás tajemné dálky vonící orientálním kořením, liduprázdné horské masivy, deštné pralesy nebo domorodé kultury? Hotelové bazény nejsou nic pro vás a od života chcete něco víc? Vydejte se za opravdovým poznáním do světa a přivezte si ty nejlepší suvenýry v podobě nezapomenutelných zážitků.

Foto: Martin Hájek, kudrna.cz

Zážitky z aktivní dovolené jsou nejlepší suvenýry, na které se nikdy nepráší

Článek

Rádi objevujete nové kultury, přírodu, gastronomii nebo si plníte adrenalinové výzvy? Pak je aktivní dovolená přesně to, co hledáte. Začněte sbírat zážitky spojené s cestováním a vydejte se na cestu s nadšenými dobrodruhy od CK Kudrna.

Poznejte víc než sto zemí světa na sedmi kontinentech

S CK Kudrna můžete cestovat téměř po celém světě a objevovat tak krásu všech sedmi kontinentů. Cestovní kancelář Kudrna nabízí daleko víc než jen zájezdy s klasickou „cestovkou“. Všechny akce se snaží připravit tak, abyste nejen viděli maximum, ale měli také možnost si danou zemi doopravdy zažít, prožít, ochutnat, přivonětnaladit se na vlnu nového poznání.

Foto: Martin Hájek, kudrna.cz

CK Kudrna je cestovka s duší, která dává pravý význam slovu „dovolená“

Od Azorů až po Yukon. Poznejte celý svět

Kudrnovští průvodci jsou ve světě jako doma. Turistické zájezdy vás zavedou do nejlepších evropských destinací i vzdálenějších koutů světa. Jsou určeny pro všechny dobrodružné povahy, které rády poznávají nová místa a nebojí se kvůli tomu ujít pár kilometrů navíc.

Poznávací zájezdy uspokojí všechny poznáníchtivé turisty, kteří současně chtějí mít dostatek času a prostoru pro to, aby si mohli tato místa opravdu zažít, ochutnat a přivonět. Průvodci vám místní kulturu přiblíží, ukážou a vysvětlí. Odvezete si prožitek a nový elán do života.

Foto: David Barták, kudrna.cz

Zažijte Madeiru s CK Kudrna na jednodenních túrách i s horským přechodem

Must see – vytipováno pro vás:

  • Madagaskar – domov lemurů, chameleonů, majestátních baobabů a usměvavých Malgašů
  • Azorské ostrovy – sopečná jezera, koupel v přírodních termálních jezírkách, čajové plantáže
  • Japonsko – oblast hor a velkolepých chrámů, svět tisíciletých cedrů a bizarních lesních útvarů, tajemné Gejši a posvátná hora Fudži
  • Nepál – osm osmitisícovek včetně Mount Everestu, panenská příroda i buddhistické kláštery
  • Omán – země pohádek tisíce a jedné noci, bělostné pláže i hluboké kaňony
  • Aljaška a Yukon – divoká příroda za polárním kruhem i atmosféra zlaté horečky na Klondiku

TIP: Darujte zážitek pod stromeček, a to formou poukazu na konkrétní zájezd nebo libovolný příspěvek na něj.

Unikátní mlžné pralesy a stoleté čajové plantáže Malajsie očima průvodce Martina Hájka

Jeden z nejkrásnějších a nejzajímavějších koutů Malajského poloostrova je Kameronská vysočina ve výšce 1 600 m nad horkem vyprahlými pláněmi západního pobřeží. Ocitnete se uprostřed unikátního mlžného pralesa a na nejkrásnějších čajových plantážích v Malajsii.

„… cesta na vrchol Gunung Brinchiang vede tři kilometry prudce nahoru deštným pralesem. Přelézáme padlé kmeny, přitahujeme se za kořeny stoletých stromů, přeskakujeme horské říčky a občas prales nabídne výhledy na neprostupnou zeleň všude okolo nás. Po dvou hodinách a několika litrech potu jsme nahoře. V této nadmořské výšce se již vyskytuje unikátní, 200 000 let starý, mlžný prales, který lze nalézt pouze na několika místech na zemi. Mezi stromy objevujeme několik pestrobarevných orchidejí i masožravé rostliny. Po dvou hodinách chůze pralesem se dostáváme na okraj čajové plantáže BOH, založené Angličany před více než sto lety. Čeká nás chůze po svěže zelených kopečcích porostlých čajovými keři, výhledy na okolní hory, setkání s přátelskými sběrači čaje, návštěva továrny na zpracování čajových lístků a na závěr posezení na terase kavárny s typicky malajským mléčným čajem Teh Tarik, anglickým pečivem a překrásnými výhledy okolo nás.“

Foto: Martin Hájek, kudrna.cz

Čajové plantáže v Malajsii

Adrenalin přímo do srdce, to jsou adventure zájezdy

Adventure zájezdy jsou královským výběrem pro ty, kdo mají dobrodružství a adrenalin vryté hluboko pod kůží. Adrenalinové aktivity vám zaručí netradiční zážitky, které se v dané lokalitě dají najít. Probuďte v sobě adrenalinového nadšence a vydejte se do Julských Alp ve Slovinsku, na jih Francie, do rakouských Dolomit nebo na rozmanitou Mallorcu.

Vytipováno pro zvýšení srdečního tepu:

  • horolezení na zajištěných cestách via ferrata,
  • sjíždění řek na raftu či kajaku,
  • zdolávání kaňonů horských potoků při canyoningu,
  • jízda nad korunami stromů po zip line,
  • hydrospeed či speleologie ve Slovinsku,
  • MTB, coastering nebo sea cave exploring na Mallorce.
Foto: Míra Turák, kudrna.cz

Speleologie na Mallorce

Expedice, které se vám zavrtají pod kůži

Milujete nečekaná dobrodružství na místech naší planety, kde se zastavil čas? Cesta do neznáma plná překvapení není pro každého, avšak odvážlivce bohatě odmění zážitky. Vydejte se s ostříleným průvodcem na kudrnovskou expedici!

Jak vypadá kudrnovská expedice?

Jisté a dané máte pouze tyto věci: destinaci, termín a průvodce. Rámcový program expedice se však upravuje podle okolností tak, aby byl co nejvíce zážitkový a vy jste využili čas a prostor na sto procent.

TIP: Zážitky můžete sbírat na expedicích: Albánie, Izrael, Madagaskar, Mauritánie, Mongolsko, Pákistán, Rakousko, Skotsko Turecko.

Šlápněte do pedálů, nabruste lyže nebo nahoďte neopren

Už jste někdy vyzkoušeli poznávání světa ze sedla kola, z běžkařské stopy nebo z raftu na divoké řece? Pak víte, že poznávat přírodu z jiné perspektivy stojí za to.

Cyklozájezdy a cykloturistika – šlápněte do pedálů napříč kontinenty. Užijte si Kanadu, Albánii, Slovinsko, Norsko a dalších dvacet zemí ze sedla kola. Ať už v rámci cykloturistiky, na silničním kole, na MTB kole nebo jen tak na pohodu.

Lyžařské zájezdy po Evropě – užijte si hlubokou sněhovou vatu a při tom se kochejte kulisou alpských velikánů či monumentálních vápencových věží. Nasaďte lyže, běžky, sněžnice nebo skialpy.

Vodácké zájezdy do Evropy i světa – chcete se vyřádit na jarní vodě či dáváte přednost pohodové letní vodní turistice? S Kudrnou se zhoupnete na vodě v kánoi, při jachtingu nebo na vodáckých expedicích. Jediné, co potřebujete, je umět plavat.

Foto: Míra Turák, kudrna.cz

Rakousko na raftech

Zjistěte, co CK Kudrna nabízí navíc

CK Kudrna není jen obyčejná cestovka. Je to parta profesionálních dobrodruhů, kteří chtějí obyčejné cestování proměnit v pro vás nezapomenutelný zážitek. Co nabízí navíc?

  • Zájezdy na zakázku
  • Zájezdy pro rodiče s dětmi
  • Kurzy: vodácký kurz na řece Salze, ferratový kurz v Raxalpe, fotokurz ve slovinských Alpách
  • Speleologii v Moravském krasu
  • Otužování
  • Netradiční a recesistické akce

Kvíz: Víte, co můžete s Kudrnou zažít?

1. Ve které zemi se nachází opravdový konec světa, tzv. World‘s End?
Foto: shutterstock.com
2. Ve které zemi je lahůdkou pokrm haggis ze skopového masa a vnitřností podávaný v obalu z ovčího žaludku?
Foto: cnn.com
3. Kde najdete nejstarší duny na světě se stářím 80 milionů let?
Foto: kudrna.cz

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Novinky.cz.

Výběr článků

Načítám