Hlavní obsah

Prodlužte si pobyt na čerstvém vzduchu. Pořiďte si chytré stínění

Jaro pro nás začíná prvním teplým dnem, který nás doslova láká k pobytu venku. Není tedy náhodou, že prakticky u každého domku nebo chaty se nachází nějaké venkovní posezení. Ne každé ale poskytuje svým majitelům komfort, jaký si zaslouží, a ne každé splňuje stále častější požadavek na udržitelnost.

Foto: Climax.cz

V nabídce společnosti Climax najdete široký výběr pergol

Článek

Zatímco v minulosti byl takový venkovní obytný prostor prakticky pokaždé výsledkem amatérského snažení majitelů nemovitosti, dnes už i v tomto ohledu můžeme vyhledat odborníky a zvolit řešení, které je nejen účelné a pohodlné, ale také ekologické.

Udržitelnost je v současnosti téma, které se dostává do slovníku každého z nás. Záleží nám na tom, jakou energetickou třídu mají naše domy, a zajímáme se o to, jak se chovat ke svému okolí ohleduplně, ekologicky a udržitelně. S tím souvisí i to, jak a čím vybavujeme své zahrady, které jsou pro nás oázou klidu, kde rádi trávíme volný čas.

Český výrobce stínění Climax má řešení pro každéhoVideo: Climax.cz

Udržitelnost a ekologie

Znáte například výraz bioklimatická pergola? Pokud ne, je nejvyšší čas se s ním seznámit. Tyto pergoly jsou dnes základním prvkem pasivních a nízkoenergetických domů a jdou ruku v ruce s udržitelností.

Bioklimatické pergoly jsou:

Účelné – chrání před sluncem i deštěm, v případě, že ji doplníme topnými tělesy a bočními stěnami, tak i před chladem.

Účelné – chrání před sluncem i deštěm, v případě, že ji doplníme topnými tělesy a bočními stěnami, tak i před chladem. Pohodlné – veškeré její funkce lze ovládat pomocí chytrého telefonu nebo dálkovým ovládáním.

A jako bonus získáte celkový dojem – bioklimatické pergoly jsou designovým doplňkem, který pozvedne každou nemovitost.

Foto: Climax.cz

Climax má v nabídce pergoly vhodné ke každému domu

Prostory navíc

Moderní pergoly představují jakési prodloužení obytného prostoru směrem ven. Český výrobce stínění CLIMAX, jenž se prodejem a instalací takových pergol zabývá už mnoho let, má ve své nabídce celou řadu vychytávek, které oceníte v tuzemském proměnlivém klimatu. Pokud nebydlíte vysoko v horách, kde v zimě bývá hodně sněhu, můžete takovou pergolu využívat prakticky celý rok.

Po celý rok a za každého počasí

Střechu pergoly tvoří hliníkové lamely, které lze naklápět až pod úhlem 140 stupňů. Natáčením lamel regulujeme pronikání slunečních paprsků, pokud je zavřeme úplně, jsme chráněni proti dešti. Voda pak nepozorovaně odtéká do půdy jednou z opěrných noh pergoly. Takovou pergolu lze instalovat samostatně ve venkovním prostoru a vytvořit si tak další obytný prostor, nebo ji ukotvit na stěnu domu, a tím si prodloužit obytnou plochu. A protože se veškeré pergoly sestavují na míru podle přání zákazníka, je samozřejmé, že si vyberete i barvu, která nejvíce ladí k vašemu domu.

Foto: Climax.cz

Lamely lze natáčet a regulovat tak množství slunečního svitu

Každou pergolu lze dovybavit například screenovými roletami, které mají vysokou odolnost proti větru a díky tomu lze pod pergolou opravdu trávit čas téměř po celý rok. Pergoly lze také doplnit o vytápění, osvětlení nebo třeba reproduktory, které ozvučují celý prostor. Můžete si také nechat nainstalovat dešťový senzor, který zabrání tomu, aby ve vaší nepřítomnosti do pergoly napršelo. Senzory vám také rozsvítí světla v pergole, jakmile se setmí, a zhasnou, až půjdete spát. Senzory též stáhnou clony, pokud slunce či vítr dosáhnou určité intenzity, a zase je vytáhnou, když slunce zapadne za obzor nebo přestane foukat. To, jak senzory budou pracovat, si nastavíte podle svých preferencí.

Foto: Climax.cz

Pergola může stát také samostatně

Praktické markýzy

Společnost CLIMAX vyrábí rovněž markýzy, jejichž praktičnost hromadně objevují už i majitelé rodinných domků. I tady platí, že ovládání za vás obstarají chytré senzory. Rozvinou markýzu při prudkém slunci a zase ji svinou, pokud vyhodnotí, že by ji mohl poškodit vítr. Na markýzy můžete instalovat také časový spínač a veškerou elektroniku propojit přes inteligentní systém řízení domácnosti.

Foto: Climax.cz

V nabídce společnosti Climax najdete široký výběr markýz

Venkovní stínění šetří energie

Kromě pergol a markýz je možné volit také venkovní rolety, žaluzie, screenové rolety či svislé fasádní clony. Venkovní rolety Climax chrání proti ostrému slunci, snižují hluk v místnosti a dopřejí ničím nerušený odpočinek a spánek. Venkovní žaluzie Climax jsou nejpoužívanějším typem venkovního zastínění oken u domů a bytů. S předokenními žaluziemi zastavíte sluneční paprsky ještě před okny. Díky naklopení lamel můžete větrat a regulovat množství světla v interiéru. Moderní alternativou k venkovním roletám a žaluziím jsou screenové rolety Climax. Tyto venkovní stínicí rolety chrání před sluncem, ustojí silný vítr a oživí každou fasádu domu. Svislé fasádní clony Climax se také mohou stát zajímavým a moderním doplňkem každého domu. I od tohoto typu venkovního stínění se požaduje, aby bylo funkční a odolávalo nástrahám počasí. Důležitý je též jeho vzhled.

Je nutné také podotknout, že správně zvolené stínění šetří energie. V létě není potřeba klimatizace, v zimě není třeba přehnaně topit, protože neuniká tolik tepla přes okna. Venkovní stínění je tedy v dnešní době základem pro nízkoenergetické domy.

Jak už bylo zmíněno, trendem doby je udržitelnost. Majitelé produktů společnosti CLIMAX mohou v tomto ohledu klidně spát. Výrobce zaručuje, že jeho činností vzniká minimální uhlíková stopa, stejně jako minimalizuje veškerý odpad a svými produkty snižuje energetickou náročnost budov.

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Novinky.cz.

Výběr článků

Načítám