Hlavní obsah

Zloději životů poprvé z Moravy. Podcast nabídne i otřesné okolnosti dvojnásobné vraždy v Přerově

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krimi podcast Zloději životů se vrací s novou várkou případů. Po úspěšných sériích z Prahy či Plzeňska bude tentokrát řeč o násilných trestných činech spáchaných na Olomoucku. Plukovník ve výslužbě Martin Nasswettr se vrátí k případům, které jako vyšetřovatel pomohl objasnit. Fanoušky podcastu čeká v nové sérii hned několik novinek. Na videu se můžete podívat na upoutávku.

Upoutávka na novou sérii podcastu Zloději životů: OlomouckoVideo: David Ryneš, Jan Daněk, Novinky

 
Článek

V chystané sérii budou mít čtenáři nově možnost podívat se do okolí míst činů. Autoři podcastu je společně s bývalým vyšetřovatelem navštívili s kamerou a dronem. Tato novinka v podobě trailerů má za cíl fanoušky podcastu vtáhnout do samotného prostředí vyšetřování.

Šestidílná série vychází od úterý 19. prosince 2023 na serveru Novinky.cz a v podcastových aplikacích. První díl se věnuje dvojnásobné vraždě, ke které došlo za zavřenými dveřmi v Přerově v roce 2002.

Foto: Novinky

Bývalý vyšetřovatel olomoucké kriminálky Martin Nasswettr

„Nemám moc v oblibě hodnotit jednotlivé případy v rámci toho, který je horší a děsivější. Ale případ z Přerova mnou osobně otřásl zatím zřejmě nejvíc ze všech doposud vydaných dílů ve Zlodějích životů. Mísí se v něm dlouhodobý teror, strach a smutek,“ říká Jakub Štěpánek, spoluautor podcastu.

Z Bohnic chodil sadista vraždit do ulic. Neprůstřelné alibi tehdy rozbila až obrovská náhoda a školní fotka

Zloději životů

Jak už tomu bylo v minulé sérii případů, i tentokrát si na své přijdou lidé, kteří by si případ rádi přečetli v psané formě. S odstupem budou případy vydány ve stručnější formě v deníku Právo.

Sledujte podcast Zloději životů také na Instagramu a neutečou vám informace o dalších chystaných dílech.

„Reagujeme tak mimo jiné i na některé žádosti čtenářů Novinek, kde je uveden pouze stručný přehled případu. Chápeme, že někdo nechce, nebo třeba ze zdravotních důvodů nemůže poslouchat audio verzi s autentickými vzpomínkami vyšetřovatele. Také proto znovu nabídneme možnost přečíst si přepsanou verzi v klasických tištěných novinách,“ vysvětluje Štěpánek.

Foto: Novinky

K vraždě faráře došlo u kostela v Dubu nad Moravou.

Kromě již zmíněného případu z Přerova se následujících šest úterků mohou posluchači těšit na detaily a okolnosti vraždy faráře Vrbíka, trojnásobné popravy věřitelů či tragické události mezi nezletilými spolužáky.

Kromě bývalého vyšetřovatele Nasswettra se posluchači znovu dočkají nezaměnitelného hlasu herce a dabéra Aleše Procházky, jenž se ujal role vypravěče.

Krimi podcast podle skutečných událostí. Čeští kriminalisté vzpomínají na případy, které jim i po letech zůstávají v paměti.

Nová série případů z okolí Olomouce vychází od 19. prosince 2023 na serveru Novinky.cz a v podcastových aplikacích.

Všechny díly najdete zde.

Sledujte podcast také na Instagramu a dozvíte se podrobnosti o další chystaných dílech.

Reklama

Výběr článků

Načítám