Hlavní obsah

Pavel Kuka: Kdybych proměnil aspoň třetinu, tak jsem hrál v Barceloně

Vyhrál německou ligu, byl součástí stříbrného týmu na evropském šampionátu v roce 1996 a dnes patří mezi legendy pražské Slavie. Řeč je samozřejmě o Pavlu Kukovi, který je dalším hostem podcastu Dobojováno. Proč odmítl Manchester, jak snášel kritiku a proč nikdy nechtěl být trenérem?

Hostem Dobojována byl bývalý fotbalista Pavel KukaVideo: Novinky

 
Článek

V DNEŠNÍM DÍLE SE MIMO JINÉ DOZVÍTE:

  • Predikce následující sezóny nejvyšší fotbalové ligy (0:40)
  • Druhý domov v Německu (14:40)
  • O neproměněných šancích (23:48)
  • Spolupráce na vývoji hry FIFA (27:58)
  • O manažerské práci po aktivní kariéře (33:32)

Ačkoliv s pražskou Slavií nikdy nezískal domácí titul, je bezesporu její legendou. Pavel Kuka si mistrovské křepčení vynahradil v Německu, kde s Kaiserslauternem vyhrál jak Bundesligu, tak německý pohár. „Ligu jsme vyhráli jako nováček ligy, když jsme rok předtím sestoupili. To bylo krásný a je to asi neopakovatelný,“ říká v podcastu Kuka, který se zamyslel i nad vývojem letošního ročníku nejvyšší fotbalové soutěže.

Tipovačka Pavla KukyVideo: Dobojováno, Novinky

„Titul letos vyhraje Slavie,“ je tak trochu podle očekávání přesvědčený Kuka. Řeč byla i o pikantním přestupu Jana Kuchty do Sparty. „Sám se rozhodl, že bude pod tlakem, a teď se ukáže, jestli je silnej hráč a dokáže dávat góly i na Spartě,“ říká bývalý reprezentant.

Kuka se mimo jiné na přelomu milénia podílel na vývoji počítačové hry FIFA 2001. „Tehdy tam byli nejlepší hráči světa. Oni si tam dělali ty svoje parádičky a já s Paulem Scholesem jsme na ně jenom koukali. My jsme si svoje zase natočili až večer,“ směje se Kuka v rozhovoru, který si celý můžete pustit na videu nebo v audiopřehrávači v úvodu článku.

Pokud se chcete příště podívat na vašeho oblíbeného sportovce, na jehož kariéru rádi vzpomínáte, pak napište e-mail na adresu jakub.stepanek@novinky.cz a do předmětu uveďte „Dobojováno“. Sledovat nás můžete také na Spotify, Apple Podcastech či Podcasty.cz

Podcast roku zná letošní vítěze, u odborné poroty zabodovalo i Dobojováno

Podcasty a pořady

Děkujeme všem čtenářům za hlasy v anketě Podcast roku, kde bylo Dobojováno odbornou porotou vyhlášeno druhým nejlepším podcastem v kategorii Sport. 

Reklama

Výběr článků

Načítám