Hlavní obsah

Rodinná fotografka tvrdý chleba má. Bojuje s trémou a poblinkaným oblečením

Novinky, Tereza Rakoušová

V dnešním díle podcastu Po mateřských stopách se seznámíme s Angelou – rodinnou, párovou a newborn fotografkou, ale také maminkou malého Toníka, který pro ni představoval hlavní motivaci k rozhodnutí věnovat se focení miminek a rodin naplno. Angely cílem je zachycovat reálné emoce lidí v přirozených momentkách. Běžné strojené pózy, křečovitý úsměv a pohledy do objektivu jí jsou naopak proti srsti.

Foto: Novinky

Po mateřských stopách: Rodinná fotografka tvrdý chleba má. Bojuje s trémou a poblinkaným oblečením.

Článek

V DNEŠNÍM DÍLE SE MIMO JINÉ DOZVÍTE:

  • Proč fotí Angela raději venku než v ateliéru (5:59)
  • Jak jsou na tom s pronajímáním fotografů posluchači (17:07)
  • S kým se nejlépe učí rodinná a sportovní fotografie (25:02)
  • Platí, že muži většinou před objektivem trpí? (28:05)

Angela vystudovala počítačovou grafiku, ale po pár letech práce v oboru i mimo něj pocítila chuť se posunout jinam a vyzkoušet focení. Nejdříve fotila krajinky, ale po narození syna chtěla zachytit prchavé okamžiky vlastního potomka, proto se začala více zajímat o focení miminek a rodin.

Trvalo, než si našla svůj styl, naučila se pracovat s lidmi a nakoupila nutnou techniku. Dnes ale už objektivem zachycuje lidi a jejich emoce přirozené a opravdové. Přesně tak, jak si na začátku vysnila. Inspirací jí byla především zahraniční fotografická scéna a potřebné vzdělávání doháněla po večerech on-line.

Za největší nevýhodu strojeného focení považuje nepřirozenost, kterou z takových fotografií vnímá. Proto se rozhodla jít na to jinak, a své zákazníky nejdříve poznat pomocí dotazníku. Poté je fotí v přirozeném pohybu i při běžných činnostech, třeba u nich doma nebo v jejich oblíbeném parku. Z fotografií Angely tak lze cítit skutečné emoce a přirozenost.

Párové focení probíhá pod režií Angely v intimnější atmosféře, s dětmi je to energičtější a více nevyzpytatelné. Na snímky ale nikdy nespěchá a snaží se nejdříve s klienty, ať už s těmi dospělými, nebo dětskými, sblížit a vzájemně se poznat. Výsledkem jsou osobité fotografie plné lehkosti a něhy.

Vydejte se na společnou cestu po stopách maminky a fotografky Angely v novém díle podcastu Terezy Rakoušové. Celý díl si pusťte v audio přehrávači v úvodu článku. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám