Hlavní obsah

Jaroslav Bednář: Sestup se Slavií byl noční můra, s Haškem jsem se potkal na bažantech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na konci srpna se hokejista Jaroslav Bednář v pražském Edenu definitivně rozloučil s bohatou kariérou. Stříbrný medailista z mistrovství světa a vítěz hned tří evropských soutěží, jenž dva roky strávil i v NHL, v podcastu Dobojováno vzpomíná mimo jiné na tvrdý boj za mořem či českou souhru v Omsku.

Hostem Dobojována byl hokejista Jaroslav BednářVideo: Novinky

 
Článek
V DNEŠNÍM DÍLE SE MIMO JINÉ DOZVÍTE:
  • Rozlučka s kariérou v Edenu (0:57)
  • Draft do NHL a přesun za moře (5:31)
  • Od floridského slunce za ruskou zimou (15:46)
  • Slavie sestupuje, kapitán odchází (17:20)
  • S Haškem na bažantech (35:36)

Ačkoliv už v mládežnických kategoriích měl Jaroslav Bednář velmi dobré statistiky, do mládežnických reprezentací se neprosadil. Přesto se v pětadvaceti letech stěhoval z Finska do Spojených států.

„Mně se vždycky líbil finskej hokej, takže jsem chtěl hrát tam. Ale mám rád výzvy. Když jsem dostal možnost hrát v NHL, tak jsem neváhal,“ říká Bednář, který v nejlepší lize světa odehrál 120 zápasů a připsal si 44 bodů.

Co je to podcast a proč mu neříkáte česky?

Podcasty jsou záznamy mluveného slova umístěné na internetu, kde si je může kdokoli přehrát. Anglické slovo „podcast“ pochází ze spojení slov „iPod“ a „broadcast“, v češtině pro něj zatím není ustálený ekvivalent.

Po návratu z Ruska dovedl Slavii k mistrovskému titulu. „S Červusem (Romanem Červenkou) jsme spolu hráli hokej poslepu. Myslím, že jsme fanoušky bavili,“ říká útočník, který kromě české extraligy slavil i v ruském Omsku a dvakrát ve Švýcarsku. S reprezentací získal v na MS v Rize v roce 2006 stříbrnou medaili.

Se Slavií však zažil jako kapitán i smutné okamžiky, když v roce 2015 jeho mateřský klub sestoupil z extraligy. „Byla to noční můra, celá ta sezóna byla hrozná,“ přiznává v Dobojovánu Bednář, jenž se kromě hokeje zamiloval do rybaření a myslivosti. Podobně jako třeba Dominik Hašek.

Na celý rozhovor se můžete podívat na videu, případně si jej pustit v audio přehrávači v úvodu článku.

Pokud se chcete příště podívat na vašeho oblíbeného sportovce, na jehož kariéru rádi vzpomínáte, pak napište e-mail na adresu jakub.stepanek@novinky.cz a do předmětu uveďte „Dobojováno“. Sledovat nás můžete také na Spotify, Apple Podcastech či Podcasty.cz

Podcast roku zná letošní vítěze, u odborné poroty zabodovalo i Dobojováno

Podcasty a pořady

Děkujeme všem čtenářům za hlasy v anketě Podcast roku, kde bylo Dobojováno odbornou porotou vyhlášeno druhým nejlepším podcastem v kategorii Sport.  

Reklama

Výběr článků

Načítám