Hlavní obsah

Pomáhali do poslední chvíle. Čtyři muži se neohroženě postavili peklu

Nejhorší teroristický útok v dějinách USA, k němuž došlo před 20 lety, přinesl vedle hrůzného divadla také hrdinské příběhy těch, kteří tváří v tvář nebezpečí ukázali ochotu pomoci a riskovat pro ostatní. Někteří z těchto lidí za to zaplatili životem. Následující čtyři příběhy jsou ukázkou odvahy, kterou ten den projevily stovky lidí.

Foto: Novinky

Jiný hrníček: 11. září

Článek

V úterý 11. září 2001 se kolem deváté hodiny ráno nacházelo ve Světovém obchodním centru odhadem 17 tisíc lidí. Monstrózní útoky si vyžádaly celkem 2997 obětí a více než 6000 zraněných.

Ve dvojčatech zahynulo na 344 hasičů a 71 policistů, kteří usilovně pracovali na záchraně civilistů. Svědectví přeživších však hovoří i o bezpočtu civilistů, kteří nezištně pomáhali zraněným a pokoušeli se je za každou cenu dostat do bezpečí.

11. září 2001: Den, kdy teroristé napadli nejen Ameriku, ale celý Západ

Amerika

Stovky lidí v ono osudné úterý vyrazily na pomoc ostatním. Orio Palmer, Todd Beamer, Welles Crowther a Rick Rescorla jsou příkladem těch, kteří se nehledě na nebezpečí snažili v nouzi pomoci ostatním a zaplatili za to vlastním životem.

Dramatické okamžiky uvnitř unesených letadel i obou věží Světového obchodního centra si můžete připomenout v našem podcastu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám