Hlavní obsah

Zima je v nedohlednu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pravého zimního počasí se nedočkáme ani v následujících dnech. Na horách bude sněžit jen přechodně a teploty zůstanou nadprůměrné. Novinkám to sdělila meteoroložka Dagmar Honsová.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Čtvrtek bude největrnějším dnem z celého týdne – vítr začne slábnout na většině území během pozdního odpoledne – do té doby bude foukat čerstvý až silný jihozápadní vítr s nárazy o rychlosti 70 km/h, na horách až kolem 90 km/h,“ uvedla Honsová. Před silným větrem vydali meteorologové výstrahu.

Meteorologové varovali před silným větrem

Počasí

Ve čtvrtek bude také nejvíce srážek. Na horách má zpočátku pršet, postupně se objeví déšť se sněhem. Na většině území bude zataženo až oblačno s deštěm nebo přeháňkami až do večera. Odpolední teploty se budou pohybovat mezi 8 a 13 stupni Celsia.

Také pátek doprovodí oblačná až zatažená obloha s deštěm a přeháňkami. Ranní teploty budou mezi 6 a 2 stupni, denní mezi 6 a 11 stupni.

O víkendu se ochladí, teploty přes den ale zůstanou nad nulou. V sobotu bude oblačno až polojasno, ojediněle se objeví déšť. Ranní teploty budou mezi 2 a -2 stupni, denní mezi 3 a 7.

V neděli bude oblačno, ojediněle bude mrholit, ojediněle bude polojasno. Ranní teploty mezi 3 a -1 stupni, denní mezi 3 a 7.

Oblačno až zataženo s občasným deštěm a přeháňkami očekávejme i na začátku příštího týdne. Na horách se mohou objevit srážky i sněhové. Ranní teploty klesnou nejvíce k minus 2, denní stoupnou maximálně k 8 stupňům.

Na Jesenicku naměřili v lednu rekordních 19,6 stupně

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám