Hlavní obsah

Závěr týdne doprovodí déšť i bouřky, Medard bude stylový

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až do začátku příštího týdne bude počasí v Česku ovlivňovat vlnící se frontální systém, což bude znamenat zvětšenou oblačnost a četné srážky. Nejvyšší teploty se v závěru týdne budou pohybovat kolem 20 stupňů Celsia, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 4.6.2020 Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Ve čtvrtek bude zpočátku dne polojasno až oblačno, ráno se mohou objevit i mlhy. V průběhu dne bude od západu přibývat oblačnosti, přidají se přeháňky a objevit se mohou i bouřky. V Čechách se nejvyšší teploty dostanou na 20 až 24 stupňů Celsia, na Moravě a ve Slezsku až na 26 stupňů.

„Frontální systém bude počasí ovlivňovat i v pátek, kdy bude zataženo s deštěm, přičemž na východě republiky se mohou objevit i bouřky. Oblačnosti by mělo začít od severozápadu ubývat až večer. Ráno teploty klesnou na 14 až 10 stupňů, přes den se dostanou na 15 až 19 stupňů,” přiblížila Honsová.

V sobotu bude převážně polojasno až oblačno s přeháňkami či bouřkami. Ráno teploty klesnou na 11 až 7 stupňů, aby se přes den dostaly na 13 až 17 v Čechách, respektive 17 až 20 na Moravě a ve Slezsku.

Oblačné počasí s deštěm, přeháňkami a ojediněle i bouřkami vydrží i v neděli. Ranní minima se budou pohybovat mezi 11 a 7 stupni, přes den se teploty v Čechách dostanou na 16 až 20, na východě až na 22 stupňů Celsia.

Deštivo bude i v pondělí, kdy má svátek Medard, k němuž se váže lidová pranostika „Medardova kápě, čtyřicet dní kape”. Znovu bude oblačno až zataženo s deštěm či přeháňkami. Srážky by měly ustávat až ve večerních hodinách. Nejnižší teploty se dostanou na 12 až 8, odpolední vystoupají na 17 až 21 stupňů.

V úterý a ve středu by se mělo postupně oteplovat. Po oba dny bude polojasno až oblačno, místy se budou objevovat přeháňky. Ranní minima se po oba dny udrží mezi 12 a 8 stupni, přes den se v úterý dostanou na 18 až 22, ve středu na 20 až 24 stupňů.

Teploty v červnu bez extrémů. Pršet bude

Počasí
Foto: Profimedia.cz

Přelom týdne bude deštivý

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám