Hlavní obsah

Víkend nabídne letní teploty. A bouřky

Teploty zamíří v druhé polovině týdne vzhůru a o víkendu se dočkáme i letních teplot nad 25 °C. I nadále ale musíme počítat s bouřkami, případně přeháňkami, sdělila Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Foto: Yves Herman, Reuters

Ilustrační foto

Článek

„Počasí u nás bude i nadále pod vlivem brázdy nízkého tlaku vzduchu. Během víkendu bude zejména v ranních a dopoledních hodinách převládat polojasno, během odpoledních hodin ale bude docházet k přibývání oblačnosti a místy se budou opět vyskytovat přeháňky nebo bouřky. Odpolední teploty se budou zastavovat až na 26 °C,“ uvedla Honsová.

Ve čtvrtek, na který připadá svátek Medarda, k němuž se váže pranostika „Medardova kápě, 40 dní kape“, bude převážně oblačno až zataženo, pouze přechodně se dočkáme i polojasné oblohy. Během dne se místy mohou objevit přeháňky i bouřky. Teploty vystoupají na 21 až 25 °C.

Pátek nabídne oblačno či zataženo s deštěm či přeháňkami. Ráno teploty klesnou na 15 až 11 °C, přes den se dostanou na 20 až 25 °C.

Přijdou další silné bouřky, varovali meteorologové

Počasí

V sobotu bude polojasno až oblačno, během dne se zejména na východě území místy objeví přeháňky nebo bouřky. Ráno se teploty budou pohybovat mezi 15 a 11 °C, odpoledne by měly vystoupat na 22 až 26 °C.

Velmi podobné počasí nabídne i neděle. Převládat bude polojasno až oblačno, na východě místy s přeháňkami či bouřkami. Ranní minima 14 až 11 °C, denní maxima mezi 22 a 26 °C.

Od pondělí do středy bude převládat polojasno až oblačno s ojedinělými přeháňkami či bouřkami. Ráno teploty klesnou na 15 až 11 °C. Pondělní odpolední maxima se dostanou na 20 až 24 °C, v úterý bude mezi 19 a 23 °C a ve středu znovu mezi 20 a 24 °C.

Reklama

Výběr článků

Načítám