Hlavní obsah

Vedra se protáhnou, varovali meteorologové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S vysokými teplotami, které budou překračovat 31 °C, se budeme potýkat nejen v pondělí, ale i v úterý. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) rozšířil výstrahu s tím, že úterní tropy zasáhnou prakticky celé území.

Přechod srážek v noci na 14. srpna 2023Video: chmi.cz

 
Článek

V pondělí se teploty nad 31 °C objeví v Praze, Středočeském, Ústeckém a částech Vysočiny, Plzeňského, Jihočeského, Libereckého, Královéhradeckého, Pardubického, Jihomoravského, Zlínského, Olomouckého a Moravskoslezského a kraje.

V úterý bude výstraha aktuální pro celé území s výjimkou Karlovarského a části Jihočeského kraje.

Po oba dny se bude týkat nižších a středních poloh do zhruba 600 metrů nad mořem. Odpolední maxima by se měla šplhat k  29 až 33 °C.

„Západ území bude svým okrajem ovlivňovat zvlněná studená fronta, která přinese více oblačnosti a bouřky, teploty zde proto budou nepatrně nižší,“ uvedli meteorologové. Odpoledne budou bouřky častější.

Pásmo silných bouřek se v noci z neděle na pondělí vytvořilo ve středních Čechách a postupně se přesouvalo k severovýchodu. Vydatné srážky provázelo někde i krupobití a poryvy větru.

Reklama

Výběr článků

Načítám