Hlavní obsah

Ve vzduchu bude cítit předjaří

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mrazivé počasí, alespoň pro tento týden, skončilo. Rána bude provázet nízká oblačnost, ovšem na většině míst se rozpustí a pak bude až deset stupňů. Meteoroložka Dagmar Honsová předpovídá, že ve vzduchu bude cítit předjaří.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 13. 2. 2023Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Na začátku týdne bude chladněji vlivem oblasti vysokého tlaku vzduchu. Až do čtvrtka by po ránu mělo být zataženo nízkou oblačností, která se během dne rozpustí. Teploty v noci budou kolem nuly, přes den pak od 6 do 10 stupňů.

„Konec týdne pak přinese přechody frontálních systémů, tedy přibývání vysoké oblačnosti a srážky a také větrné počasí. Nárazy větru se budou pohybovat i v nížinách kolem 55 km/h,“ řekla Honsová.

V pondělí ráno očekáváme mlhy nebo nízkou oblačnost, od jihozápadu se bude postupně vyjasňovat. Ojediněle se mlhy udrží celý den, pak teploty dosáhnou na 3 až 4 stupně. Na většině míst, kde se rozpustí, pak bude 6 až 10 stupňů.

Sněžku opět sužuje orkán. Za arktické klima může tvar hory

Počasí

Podobně začne úterý a také středa. Teploty v noci spadnou na -3 až 2 stupně, přes den pak vystoupí na 6 až 10 stupňů. Opět závisí na tom, zda se rozpustí nízká oblačnost. Pak bude jasno až polojasno. Tam, kde zůstanou mlhy, bude přes den chladněji.

Čtvrteční ráno bude stejné, opět s nočními minimy -3 až 2 stupně, nízkou oblačností rozpuštěnou do jasné či polojasné oblohy. Večer ale začnou přibývat mraky. Teploty opět vystoupí na 6 až 10 stupňů.

V pátek bude oblačno až zataženo, na většině území bude déšť nebo přeháňky. Noční teploty budou -1 až 3 stupně, přes den opět 6 až 10 °C.

V sobotu bude převládat velká oblačnost, jen přechodně polojasno, místy s deštěm nebo přeháňkami. Na horách může sněžit. Teploty budou pod bod mrazu padat jen málo, měly by se pohybovat od 0 do 4 stupňů, přes den pak už nepřekvapivě od 6 do 10 stupňů.

Druhý víkendový den bude podobný, obloha bude oblačná, přechodně polojasná, místy bude pršet, na horách sněžit. Teploty nad ránem stoupnou na 1 až 5 stupňů, přes den budou stále mezi 6 a 10 stupni.

Silné noční mrazy vystřídá oteplení až na 10 stupňů

Počasí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám