Hlavní obsah

V půli týdne teploty prudce spadnou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česko má za sebou extrémně teplotně nadprůměrný víkend. Letní počasí vydrží až do úterý, kdy mohou teploty vyšplhat až k 28 °C. Ve středu přijde na většinu území ochlazení o více než 10 °C a vrátí se na několik dnů aprílové počasí. Už o víkendu ale budou teploty opět atakovat letních 25 °C.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 8. 4. 2024Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

V pondělí bude polojasno, během dne se ale může tvořit oblačnost. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 16 a 12 °C. Přes den bude 23 až 28 °C.

Podobné teploty se budou držet i v úterý, kdy hlásí předpověď polojasno až oblačnost. Od západu bude oblačnost postupně přibývat a k večeru by už se mohl na západě republiky objevit déšť nebo přeháňky.

Ojediněle by mohlo dojít i na bouřky. Ranní teploty budou 15 až 10 °C, přes den stoupnou na 23 až 27 °C.

„Velmi teplé jihozápadní proudění ukončí přechod vlnící se studené fronty, která počasí u nás začne ovlivňovat v úterý večer od západu,“ uvedla meteoroložka Dagmar Honsová.

Češi dnes zažili první tropický den. Překonán je 90letý rekord

Počasí

Ve středu dojde k prudkému ochlazení o 10 °C. Bude zataženo, na některých místech může pršet nebo se objeví přeháňky, ojediněle i bouřky. Po ránu bude 11 až 7 °C a během dne se to příliš nezmění, předpověď hlásí 11 až 15 °C.

Ve čtvrtek bude polojasno, při zvětšené oblačnosti hrozí ojediněle přeháňky. Ranní teploty budou 6 až 1 °C a vyskytovat se mohou i přízemní mrazíky. Přes den vyšplhají teploty na 14 až 18 °C.

S přicházejícím víkendem se začne oteplovat. V pátek bude oblačno až polojasno, místy se dají čekat přeháňky. Teploty ráno klesnou k 6 až 1 °C a mohou se vyskytnou přízemní mrazíky. Přes den bude 18 až 22 °C.

V sobotu hrozí místy přeháňky, bude polojasno až oblačnos a odpolední teploty budou 20 až 24 °C, po ránu lze očekávat 11 až 7 °C. Podobné to bude i v neděli, kdy má být polojasno.

Reklama

Výběr článků

Načítám