Hlavní obsah

V Česku dnes padaly teplotní rekordy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ve čtvrtek v Česku třetí den v řadě padaly teplotní rekordy na desítkách míst. Zaznamenalo je 54 ze 162 stanic, které měří alespoň 30 let. Nejtepleji bylo v Doksanech na Litoměřicku, kde naměřili 27,8 stupně Celsia.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Ilustrační foto

Článek

ČTK to řekla Michaela Valachová z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Okolo 27 stupňů by se měly nejvyšší teploty pohybovat i v pátek, poté se ochladí.

„Obecně se dá říct, že teplejší byla dnes jižní Morava a Polabí. Na západě Česka byly ráno mlhy a přes den tam bylo trochu chladněji než ve zbytku země. Nejvyšší teploty tam byly většinou do 25 stupňů Celsia,“ sdělila Valachová.

Druhou nejvyšší teplotu v Česku dnes naměřili v Karviné. Odpoledne tam bylo 27,7 stupně Celsia.

Třetí nejteplejší stanicí pak byl Hradec Králové-Svobodné Dvory s maximem 27,5 stupně. Tato stanice ale funguje pouze 25 let, proto se do dnešní statistiky nových rekordů nepočítá.

V pátek bude slunečno s maximálními teplotami mezi 23 a 27 stupni Celsia, na západě Čech ale bude opět chladněji. Odpoledne a večer bude od západu přibývat oblačnost, v sobotu už by se měl déšť objevit ve většině Česka.

Závěr září bude reklamou na babí léto

Počasí

Reklama

Výběr článků

Načítám