Hlavní obsah

Teplý víkend vystřídá příští týden ochlazení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počasí v příštích dnech budou charakterizovat výkyvy teplot. Přechodné oteplení o víkendu bude doprovázeno silným větrem a již v úvodu příštího týdne se znovu dočkáme chladného severního proudění, které může do vyšších poloh vrátit sněhové vločky, popsala Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 7.3.2024Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Ve čtvrtek bude oblačno, ojediněle se objeví přeháňky, od středních poloh i sněhové. Během odpoledne přechodně až zataženo. Večer naopak bude docházet k ubývání oblačnosti,“ uvedla Honsová s tím, že odpolední teploty se budou pohybovat mezi 4 a 8 °C.

Páteční ráno bude zejména na západě území mrazivé. Ranní minima budou kolísat mezi 1 °C v Jihomoravském a -5 °C v Karlovarském kraji. Převládat bude jasno až polojasno, pouze po ránu a během dopoledne ojediněle s nízkou oblačností či mlhami. Odpolední teploty se dostanou na 7 až 11 °C.

V sobotu bude slunečno

V sobotu se můžeme těšit až na 10 hodin slunečního svitu. V sobotu bude jasno až polojasno. Ráno a dopoledne opět ojediněle zataženo nízkou oblačností a mlhami,“ uvedla meteoroložka. Ráno teploty klesnou na 1 až -3 °C, přes den se dočkáme hodnot mezi 8 a 12 °C. Je třeba počítat i s čerstvým větrem, který může v nárazech dosahovat rychlosti kolem 55 kilometrů v hodině.

V Česku zemřel pacient se záškrtem

Domácí

Neděle nabídne oblačno až polojasno. V průběhu dne začne přibývat oblačnosti a místy se přidají přeháňky či déšť. Ráno teploty klesnou na 5 až 0 °C, přes den se dostanou na 9 až 13, ojediněle až 15 °C.

Pondělí přinese zataženo až oblačno, na většině území s přeháňkami či deštěm, v horských oblastech sněžením. Ranní minima klesnou na 6 až 2 °C, přes den bude mezi 6 a 10 °C.

Velmi podobně by mělo být i v úterý. Zataženo až oblačno s deštěm, který na horách, leč přechodně již od vyšších poloh, bude přecházet ve sněžení. Nejnižší teploty klesnou na 4 až 0 °C, denní vystoupají na 4 až 8 °C.

Středa by měla být ve znamení velké oblačnosti doprovázené místy přeháňkami, které opět mohou být od vyšších poloh sněhové. Ráno teploty klesnou na 2 až -2 °C, přes den se podívají ke 2 až 6 °C.

Žena zachránila v Šumperku tonoucího. Viděla ho z osmého patra, ostatní přihlíželi

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám