Hlavní obsah

Teploty na Šumavě opět padaly pod -25 °C

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úterní ráno bylo opět velmi chladné. Na Šumavě klesla na některých stanicích teplota pod hranici -25 °C. Vůbec nejchladněji bylo podle údajů Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) na stanici Perla u Kvildy, kde teplota klesla na -28,3 °C.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

V pondělí bylo na stanici Perla -29,8 °C. „Jsou to hodnoty pro tuto oblast v zimě celkem typické. Rekord pro dnešní den však překonán nebyl, protože v roce 2005 Perla naměřila minus 34,8 stupně Celsia,“ uvedl v úterý Josef Slavík z jihočeské pobočky ČHMÚ.

V úterý po ránu teploty klesaly i na jiných místech. V Pohoří na Šumavě v Novohradských horách bylo minus 27,1 stupně Celsia. Šumavský Březník pak naměřil minus 24,9 stupně Celsia. Teploty v nižších polohách se pohybovaly v rozmezí od minus deseti do minus 14 stupňů Celsia.

Podle předpovědi meteorologů bude na jihu Čech jasno. Dopoledne se někde mohou vyskytovat mlhy. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat v rozmezí od minus dvou do plus jednoho stupně Celsia. Na horách pak bude o něco chladněji. „Nízké teploty můžeme očekávat i ve středu ráno, pokud se opět vyjasní,“ uvedl Slavík.

Výstraha meteorologů před silnými mrazy platí na části území až do středečního rána.

Arktický vítr přinesl v USA rekordní mrazy. Pocitová teplota klesla na minus 79 stupňů

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám