Hlavní obsah

Slunečné počasí to má sečtené

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slunečné počasí skončí, ale teploty půjdou nahoru jen zvolna. V závěru týdne by se měla odpolední maxima pohybovat kolem nuly, v příštím týdnu modely ukazují další pozvolné oteplování, sdělila Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Záběry z panoramatických kamer 11. 1. 2024Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Tlaková výše, díky které jsme si užívali až sedmihodinovou délku slunečního svitu, bude slábnout. Už ve čtvrtek později odpoledne počasí u nás ovlivní slabá studená fronta od severovýchodu a poté se už dostaneme pod vliv tlakových níží,“ shrnula Honsová, jak se začne proměňovat charakter počasí.

Ve čtvrtek bude zprvu jasno, ale během dne bude od severovýchodu přibývat oblačnosti a bude až zataženo se slabým sněžením. Teploty se dostanou na -4 až 1 °C.

V pátek by již mělo převládat oblačno až zataženo, ojediněle se sněhovými přeháňkami. Ráno teploty klesnou na -4 až -8 °C, denní vystoupají na -3 až 1 °C.

Oblačné počasí s ojedinělými přeháňkami vydrží i v sobotu. Na severu bude oblačnosti více a sněžení se bude objevovat místy. Ráno teploty klesnou na -3 až -7 °C, přes den budou kolísat mezi -2 a 2 °C.

V neděli bude zataženo až oblačno, na horách se sněžením, jinde ojediněle se sněhovými přeháňkami,“ uvedla Honsová. Ranní minima zůstanou mezi -3 a -7 °C, přes den bude i nadále mezi -2 a 2 °C.

Oblačné počasí vydrží i v pondělí. Sněžení se bude objevovat na horách, jinde se bude jednat pouze o ojedinělé sněhové přeháňky. Nejnižší ranní teploty sestoupí k -1 až -5 °C, přes den bychom se měli dočkat teplot v intervalu -1 až 3 °C.

V úterý bude oblačno až zataženo s ojedinělými přeháňkami a ranními teplotami mezi -1 a -7 °C. Přes den se budou teploty pohybovat mezi -2 a 3 °C.

Ve středu by mělo převládat oblačno až zataženo, místy opět se sněhovými přeháňkami, postupně i deštěm se sněhem nebo mrznoucími srážkami. Ráno teploty klesnou na 0 až -4 °C, denní se překlopí na 0 až 4 °C.

Ode zdi ke zdi. Ve Švédsku se během pár dní oteplilo o více než 50 stupňů

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám