Hlavní obsah

Silný vítr o rychlosti až 90 km/h, sněhové jazyky, meteorologové upřesnili výstrahu

Silný vítr, který ve středu zasáhne většinu území České republiky, bude místy v nárazech dosahovat rychlosti až 90 kilometrů v hodině. V místech s novou sněhovou pokrývkou se budou tvořit sněhové jazyky, uvedl ve středu Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Foto: Jiří Falout, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Silný vítr, který bude na jihu a východě republiky foukat až do středečního odpoledne, může v nárazech dosahovat rychlosti až 90 kilometrů. Hrozí proto, že bude lámat větve a vyvracet stromy, což může vést k dalším komplikacím v dopravě.

Varování před silným větrem pro Karlovarský, Ústecký a Liberecký kraj vypršelo ve středu v poledne, až do podvečera se ale bude dál týkat Středočeského, Jihočeského, Královéhradeckého a Pardubického kraje, Vysočiny, Jihomoravského, Olomouckého, Zlínského a Moravskoslezského kraje.

Na Vysočině, v částech Olomouckého, Moravskoslezského a Zlínského kraje se budou v důsledku kombinace sněžení a silného větru tvořit až do 18 hodin sněhové jazyky.

Převrácený autobus na Klatovsku, uvízlé kamiony na D8. Sníh a vítr komplikují dopravu

Domácí

Vítr a sněžení komplikovaly dopravu v úterý i během středečního rána. Na dálnici D8 mezi Ústím nad Labem a Německem stály kamiony a na Klatovsku ráno havaroval na kluzké silnici autobus.

Reklama

Výběr článků

Načítám