Hlavní obsah

Počasí za odměnu. Celý týden bude slunečno, na jeho konci až tropy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letní teploty neskončily. Po období dešťů bude v tomto týdnu slunečno a na jeho konci budou teploty dosahovat až tropických hodnot. A to díky kombinaci vlivu oblasti vysokého tlaku vzduchu a teplého jihozápadního až jižního proudění.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 4. 9. 2023Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

V odpoledních maximech se můžeme od čtvrtka těšit na teploty až 29 °C. Místo deštníků tak budeme potřebovat spíše sluneční brýle a opalovací krémy.

Týden, co se týče letních teplot, začne pozvolna. V pondělí bude jasno až polojasno. Po ránu ojediněle mlhy. Odpolední teploty se budou pohybovat mezi 21 až 25 °C.

Také v úterý bude jasno až polojasno a po ránu ojediněle mlhy. Ranní teploty budou v rozmezí 8 až 12 °C, odpolední 22 až 26 °C. Ve středu pak odpolední teploty vystoupají na 24 až 28 stupňů.

Ve čtvrtek se ranní teploty zvednou na 10 až 14 °C, po ránu se budou ojediněle vyskytovat mlhy. Odpolední teploty se budou pohybovat mezi 25 až 29 °C.

Totožný výhled meteorologové hlásí i na víkend, od pátku do neděle by tedy měly být ranní teploty mezi 10 až 14 °C, ty odpolední mezi 25 až 29 °C.

Foto: Julia Geiter, Reuters

Koupaliště - ilustrační foto

O víkendu se vrátí letní teploty

Počasí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám