Hlavní obsah

Sníh i mráz. Po měsíci nás čeká opět zimní víkend

O víkendu ovlivní počasí u nás tlaková níže, která přinese další sněžení, případně sněhové přeháňky. Výrazněji by mělo sněžit zejména na horách na severu. V průběhu příštího týdne bude charakter počasí určovat tlaková výše, což bude znamenat méně oblačnosti i ubývání srážek. Novinkám to sdělila meteoroložka a Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 19.1. 2023Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Po ranních nebezpečných meteorologických jevech, jako budou ojediněle se vyskytující mrznoucí mlhy, zmrazky nebo náledí, nás čeká relativně příjemné čtvrteční počasí. V Čechách se dočkáme až osmi hodin slunečního svitu,“ konstatovala meteoroložka.

V Čechách by mělo ve čtvrtek převládat polojasno, na západě přechodně i oblačno. Více oblačnosti bude na Moravě a ve Slezsku, kde se dá očekávat převážně zataženo, v Beskydech se sněžením či přeháňkami. Nejvyšší denní teploty se dostanou na -2 až 2 °C.

V pátek bude nejčastěji oblačno až polojasno, na východě opět až zataženo, místy se sněžením či přeháňkami. V noci teploty klesnou na -1 až -6 °C, ojediněle i k -8 °C. Přes den setrvají mezi -2 a 2 °C.

Víkend bude ve znamení dalšího sněžení. Jak Honsová připomněla, zatím naposledy jsme si zimního počasí během víkendu mohli užít během adventu 17. a 18. prosince.

Selhání údržby, hejtman kritizoval kolaps na silnici 35

Domácí

V sobotu bude zataženo, postupně na většině území sněžení nebo sněhové přeháňky. Vydatnější očekáváme v horských oblastech – v Beskydech tak může napadnout až 20 centimetrů sněhu, na ostatních horách na severu území 5 až 15 centimetrů,“ shrnula Honsová. Noční teploty klesnou k -2 až -6 °C, přes den vystoupají na -3 až 1  °C.

Oblačné počasí bude pokračovat i v neděli. Zejména zpočátku dne je třeba ještě počítat místy se sněžením či přeháňkami. V noci teploty zůstanou mezi -2  a -6 °C, denní mezi -3 a 1 °C.

V pondělí by mělo být oblačno až polojasno. Od jihu začne během dne přibývat oblačnosti a přidá se sněžení nebo sněhové přeháňky, přechodně i déšť se sněhem. V noci teploty klesnou k -3 až -7 °C. Denní vystoupají na -2 až 2  °C.

V úterý a ve středu bude převážně polojasno, ráno místy s mlhami či nízkou oblačností. Sněhové přeháňky by se měly objevovat po oba dny pouze ojediněle. Nejnižší noční teploty spadnou na -4 až 8 °C, přes den se rtuť teploměru vyšplhá k -1 až 3 °C.

Nevěřili, že to dokáže. Zraněný vlk byl vypuštěn zpět do přírody

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám