Hlavní obsah

Oteplení. Bude až 22 stupňů

Počasí v tomto týdnu bude proměnlivé. Zatímco začátek týdne bude chladnější, ve středu přijde oteplení, sdělila Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 3.10. 2022Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Od úterý bude oblačnosti i srážek ubývat. Přes naše území bude proudit oblast vysokého tlaku vzduchu a ve středu k nám začne proudit teplý vzduch od jihozápadu. Nejvyšší teploty v druhé polovině týdne vyšplhají až na 22 stupňů, “ řekla novinkám Honsová.

V pondělí zůstane oblačnost proměnlivá, převládat bude ale spíš oblačno až polojasno. Déšť nebo přeháňky jsou očekávány zejména na severu území, jinak pouze ojediněle. Odpolední teploty vyšplhají maximálně na 12 až 16 stupňů.

V úterý bude oblačno, místy přeháňky. Během odpoledne bude oblačnost ubývat, místy bude polojasno. Po ránu se budou ojediněle tvořit mlhy. Ranní teploty budou klesat na 8 až 4 stupně. Denní teploty vystoupí na 13 až 17 stupňů.

Oživte dveře svého domova podzimním věncem

Jak na to

Středa přinese nejchladnější ráno z celého týdne, ojediněle se mohou tvořit i přízemní mrazíky. Ranní teploty klesnou až na 3 stupně. Jinak nás čeká polojasno až jasno, odpoledne už ale teploty mají dosáhnou hodnot mezi 16 a 20 stupni.

Ve čtvrtek bude polojasno nebo jasno, na severu může přijít ojedinělá oblačnost s přeháňkami. Ranní teploty budou klesat na 9 až 5 stupňů. Odpoledne bude teplo, teploměry by měly ukazovat 18 až 22 stupňů.

V pátek bude polojasno nebo skoro jasno, na severu území se opět mohou objevit přeháňky a zvýšená oblačnost. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 10 a 6 stupni, nejvyšší odpolední maxima se očekávají v rozmezí 15 až 19 stupňů.

Víkend přinese obdobně příjemné teploty jako druhá polovina týdne, v neděli se místy mohou objevit přeháňky.

Reklama

Výběr článků

Načítám