Hlavní obsah

Ochladí se. Nasněží i v nížinách

Ačkoliv v neděli začne meteorologické jaro, v pátek ráno bychom se měli i v nížinách dočkat sněhové nadílky, která bude souviset s oblastí nízkého tlaku vzduchu. Ta začne počasí ovlivňovat ve čtvrtek večer. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 27.02.2020Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Ve čtvrtek bude zpočátku dne převládat oblačno s občasnými přeháňkami a teplotami mezi 3 a 7 stupni Celsia. Chladněji bude na západě republiky, kde odpoledne začne počasí ovlivňovat tlaková níže a přidá se sněžení. Do půlnoci by tam mohlo napadnout až kolem 10 centimetrů těžkého mokrého sněhu. Navíc by měl na jihu území foukat čerstvý vítr, který v kombinaci se sněžením může vytvářet sněhové jazyky.

Ve čtvrtek nasněží a přidá se silný vítr, varovali meteorologové

Počasí

Sněžit může ještě během pátečního rána, kdy budou teploty klesat na 1 až –3 stupni. Teploty přes den se však budou stoupat ke 2 až 6 stupňům, a sníh tak bude rychle odtávat. V průběhu dne se od západu v Čechách dočkáme i polojasné oblohy.

Foto: Vasily Fedosenko, Reuters

Na Evropu se žene sníh a déšť.

V sobotu ráno budou teploty klesat na 0 až –4 stupně, na komunikacích se tak může objevit náledí. Počasí přes den bude kvůli přechodu dalšího frontálního systému proměnlivé. Sníh mohou budou od západu střídat srážky, které mohou být i mrznoucí. Na východě republiky odpolední maxima budou šplhat jen k 6 stupňům, zato v Čechách se bude jednat o teploty až kolem 10 stupňů Celsia.

V neděli bude převážně oblačno až polojasno, srážky se již budou objevovat pouze ojediněle a především na severovýchodě republiky. Ráno teploty klesnou na 2 až –2 stupně, přes den se dostanou na 5 až 9 stupňů.

V úvodu příštího týdne bude pokračovat převažující oblačno až polojasno s ranními minimy mezi 3 a –1 stupněm a odpoledními teplotami v rozmezí 6 až 10 stupni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám