Hlavní obsah

Na Česko sedne nízká oblačnost

Závěr týdne nabídne na druhou polovinu listopadu poměrně vysoké teploty, ale rovněž převládající nízkou inverzní oblačnost a četné ranní mlhy. Odpolední maxima se budou pohybovat kolem 10 stupňů, ale za slunečními paprsky bude lepší se vydat do hor. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 21.11.2019Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Ve čtvrtek bude převážně zataženo, na východě republiky s deštěm či přeháňkami. Ráno se budou objevovat mlhy a odpoledne se můžeme dočkat i protrhávání oblačnosti. Nejvyšší denní teploty vystoupají na 8 až 12 stupňů, chladněji bude za západě republiky, kdy bude pouze kolem 6 stupňů.

V pátek se dočkáme zatažené oblohy, kterou ojediněle doplní přeháňky a ranní mlhy. V průběhu dne bude oblačnosti ubývat a v Čechách  bude odpoledne místy i polojasno. Ráno teploty klesnou na 9 až 5 stupňů, přes den vystoupají na 6 až 10, v Polabí až 13 stupňů. Na Českomoravské vrchovině a na horách bude vanout čerstvý vítr s rychlostí kolem 55 kilometrů v hodině.

V sobotu bude převážně zataženo s nízkou inverzní oblačností a mlhami. Ráno teploty klesnou na 7 až 3, při zmenšené oblačnosti na 1 stupeň. Odpolední maxima se budou pohybovat od 6 do 10 stupňů,” doplnila Honsová, podle níž se při protrhání oblačnosti dostanou teploty opět až k 13 stupňům. Čerstvý vítr může mít na Českomoravské vrchovině a na horách rychlost až 70 kilometrů v hodině.

Velmi podobně bude i v neděli. Ranní teploty setrvají v intervalu 7 až 3 stupně, při zmenšené oblačnosti klesnou k 1 stupni. Přes den bude mezi 6 a 10 stupni, při zmenšené oblačnosti bude až 13.

V pondělí začne počasí ovlivňovat od západu frontální systém. Zpočátku dne bude zataženo s mlhami a ranními teplotami mezi 6 a 2 stupni. Přes den se od západu přidají srážky. Teploty zůstanou mezi 6 a 10 stupni.

Oblačné počasí s přeháňkami vydrží i v úterý a ve středu. Měnit by se neměly ani nejvyšší denní teploty, které by se po oba dny měly pohybovat mezi  6 a 10 stupni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám