Hlavní obsah

Na 20 stupňů se nedostaneme, počasí dál bude aprílově chladné a deštivé

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Závěr týdne bude poměrně chladný a s četnými přeháňkami. Nad hranici 20 °C se teploty krátce dostanou až v pondělí, záhy však dorazí další ochlazení. Jak konstatovala meteoroložka Dagmar Honsová, počasí bude navzdory kalendáři připomínat spíše apríl.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamerVideo: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Do Česka bude i nadále proudit chladný a vlhký vzduch od západu, který o víkendu nepustí odpolední teploty přes 17 °C a i nadále bude přinášet na většinu území přeháňky, ojediněle i bouřky. Přechodně bude zesilovat i mírný jihozápadní vítr – jeho nárazy se zastaví kolem 55 kilometrů v hodině,” uvedla Honsová.

Ve čtvrtek musíme počítat s oblačným počasím s přeháňkami a ojediněle i bouřkami. Teploty se odpoledne dostanou na 13 až 17 °C.

V pátek bude zpočátku jasno až polojasno, později se dočkáme oblačné až zatažené oblohy s přeháňkami či deštěm. Ráno teploty klesnou na 6 až 2  °C, přičemž ojediněle se mohou vyskytnout i přízemní mrazíky. Denní teploty vystoupají na 14 až 18 °C.

V sobotu bude oblačno až zataženo, zprvu se srážkami ve formě přeháněk či deště. Ráno teploty klesnou na 10 až 6 °C, denní maxima vystoupají na 13 až 17 °C.

V neděli bude oblačno až polojasno, během dne na většině území s přeháňkami. Ráno teploty klesnou na 9 až 5 °C, denní zůstanou opět mezi 13 a 17 °C.

V pondělí bude zpočátku jasno až polojasno. Ráno se budou teploty pohybovat mezi 8 a 4 °C, přes den vzrostou na 18 až 22 °C. Přes den však bude přibývat oblačnosti, přidá se déšť nebo přeháňky.

V úterý by mělo oblačné počasí s četnými srážkami pokračovat. Ráno bude teplejší, minima klesnou na 13 až 9 °C, denní se však dostanou pouze na 14 až 18, na východě ještě až 20 °C.

Výhled počasí: Deště ještě přibude, bundy neodložíme

Počasí

Na středu modely predikují oblačno až polojasno, ojediněle s přeháňkami. Ranní teploty klesnou na 9 až 5 °C, denní vystoupají na 14 až 18 °C.

Foto: Stephane Mahe, Reuters

Ilustrační foto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám