Hlavní obsah

Meteorologové varují před tuhým mrazem a sněhovými jazyky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Teploty v noci na středu mohou na některých místech České republiky padat až pod -12 °C, varuje Český hydrometeorologický ústav. Meteorologové také upozorňují na nebezpečí vzniku sněhových jazyků.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamerVideo: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Výstraha před nízkými teplotami platí od úterních 20 hodin až do středečního dopoledne. Meteorologové předpokládají, že ranní minima budou klesat pod -12 °C.

„Doporučuje se chránit se teplým oblečením ve více vrstvách a vhodnou obuví. Malé děti, starší a nemocní občané by měli omezit délku pobytu venku. Proti prochladnutí pomáhá teplý nápoj, jídlo a tělesný pohyb,“ píše se v textu výstrahy, která se týká Moravskoslezského a částí Olomouckého, Zlínského, Pardubického a Královéhradeckého kraje.

Od úterní půlnoci po celu středu bude platit výstraha před nebezpečím vzniku sněhových jazyků. Ta se vztahuje na Vysočinu a části Středočeského, Jihočeského, Libereckého, Královéhradeckého, Pardubického, Olomouckého, Moravskoslezského a Zlínského kraje.

„V noci na středu bude zesilovat zejména na Českomoravské vrchovině a na horách na severu území jihovýchodní vítr. Při větru se ve středu v oblasti Českomoravské vrchoviny a na horách na severu a východě území budou tvořit sněhové jazyky,“ uvedli k tomu meteorologové na Facebooku.

Před nízkými teplotami meteorologové varovali již v úterý. Zejména na jihozápadě republiky teploty klesly i pod -25 °C.

Tento týden je výjimka, další tři bude tepleji

Počasí

Reklama

Výběr článků

Načítám