Hlavní obsah

Ledovka nepoleví ani ve středu, varovali meteorologové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S rozmary zimního počasí se budeme potýkat i v dalších dnech. Meteorologové proto upravili a rozšířili výstrahu před ledovkou, která se bude na většině území tvořit i ve středu. Pro úterý zůstávají v platnosti varování před tvorbou silné námrazy i silným větrem.

Foto: H STUDIO FOTO Ondřej Hájek, ČTK

Ledovka v Ústí nad Labem

Článek

„Na severozápadě Čech očekáváme během úterý ojedinělý déšť nebo mrholení, při kterých se může ojediněle vytvářet slabá ledovka. V noci na středu bude na severozápadě Čech srážek postupně přibývat a během středy se od západu rozšíří na většinu našeho území,“ uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

V Ústeckém kraji výstraha před ledovkou platí v úterý po celý den. Po půlnoci se dokonce zvýší stupeň varování.

Od 4:00 se pak výstraha rozšíří rovněž na Prahu, Karlovarský, Plzeňský a části Středočeského a Libereckého kraje.

Následně dojde k dalšímu rozšíření k východu na Vysočinu, kraje Královéhradecký, Pardubický, Jihomoravský, Zlínský a části Olomouckého a Moravskoslezského kraje.

Výstrahy budou platit do středečního odpoledne, na východě republiky až do pozdního večera.

V úterý zůstává v platnosti varování před silným větrem pro části Olomouckého a Moravskoslezského kraje a před silnou námrazou, která hrozí na Vysočině a v částech Jihočeského, Pardubického, Královéhradeckého, Jihomoravského, Olomouckého a Moravskoslezského kraje.

V pondělí večer a v noci na úterý způsobila ledovka komplikace na silnicích i množství úrazů chodců, kteří uklouzli na zledovatělých chodnících.

Záchranáři ošetřují úrazy po pádu na ledovce. Nemocnice se plní pacienty

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám